Футболіст з Луцька увійшов до складу олімпійської збірної України

футбол

Головний тренер олімпійської збірної України Руслан Ротань визначився із заявкою на міжнародний турнір Tournoi Maurice Revello у Франції. Серед гравців, яких викликав наставник «синьо-жовтих» є молодий футболіст з Луцька Валентин Рубчинський.

Про це повідомляє УАФ.

Також до заявки увійшов футболіст, який розпочав свою кар'єру на Волині, Олександр Мартинюк. А вихованець луцької «Волині» Микола Кухаревич - у резервному складі.

Футболіст з Луцька увійшов до складу олімпійської збірної України

Склад олімпійської збірної України

Воротарі: Руслан Нещерет («Динамо» Київ), Кіріл Фесюн («Колос» Ковалівка), Георгій Єрмаков («Олександрія»).

Захисники: Костянтин Вівчаренко, Тарас Михавко (обидва — «Динамо» Київ), Арсеній Батагов («Зоря» Луганськ), Олександр Мартинюк, Даніл Скорко (обидва — «Олександрія»), Олексій Сич, Роман Дідик, Богдан Слюбик, Віталій Роман (усі — «Рух» Львів), Володимир Салюк («Чорноморець» Одеса).

Півзахисники: Єгор Ярмолюк («Брентфорд», Англія), Іван Желізко, Максим Хлань (обидва — «Лехія», Польща), Максим Кучерявий («Сент-Джонстон», Шотландія), Валентин Рубчинський, Олег Очеретько (обидва — «Дніпро-1» Дніпро), Назар Волошин («Динамо» Київ), Микола Михайленко, Кирило Сігеєв (обидва — «Олександрія»), Олег Федор, Ілля Квасниця (обидва — «Рух» Львів), Максим Брагару («Чорноморець» Одеса).

Нападники: Ігор Краснопір («Оболонь» Київ), Данило Сікан («Шахтар» Донецьк).

Резервний список: Яків Кінарейкін («Дніпро-1» Дніпро), Іван Нестеренко («Ворскла» Полтава), Артем Смоляков («Полісся» Житомир), Максим Дячук, Матвій Пономаренко (обидва — «Динамо» Київ), Артем Шулянський («Олександрія»), Микола Кухаревич («Свонсі», Уельс).

Нагадаємо, участь у турнірі візьмуть 10 збірних, розбитих на дві групи. На першому етапі підопічні Руслана Ротаня протистоятимуть Індонезії (замінила Єгипет), Італії, Панамі та Японії.

Зазначимо, що на турнірі зіграють майбутні учасники Олімпіади-2024 — Україна, Франція й Японія. До речі, з останньою наша команда в березні провела виїзний товариський матч (0:2). 

Довідково:

Валентин Рубчинський народився у Луцьку, є вихованцем дніпровської академії. Зараз він один із лідерів клубу УПЛ «Дніпро-1».

Футбольну кар'єру Микола Кухаревич розпочав 2018 року у «Волині». За юніорську (U-19) команду хрестоносців виступав півтора сезону, за цей час зіграв 31 матч, в яких відзначився 17-а голами. За словами спортсмена, в перші місяці було дуже важко, адже він застав, так би мовити, «дідівщину».

У ДЮФЛУ та юнацькому чемпіонаті Волинської області Олександр Мартинюк виступав за волинський «ВІК-Волинь». Дорослу футбольну кар'єру розпочав у сезоні 2017/18 років у чемпіонаті Волинської області в складі ДЮСШ-ВІК (Володимир-Волинський). З 2018 по 2020 рік захищав кольори «Волині U-19».

Починаючи з сезону 2019/20 років тренувався разом з першою командою «Волині». У першій половині сезону 2020/21 років провів 7 поєдинків за «Волинь-2» у Другій лізі України.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли що донецький «Шахтар» влітки планує продати півзахисника збірної України Георгія Судакова

За інформацією журналіста Михайла Співаковського, «гірники» збираються скористатися фінансовими проблемами «Дніпра-1» та підпишуть одного з молодих гравців цієї команди. Йдеться про 22-річного півзахисника з Луцька Валентина Рубчинського, який може зіграти одразу на кількох позиціях у середній лінії. 

Читайте також:

Можливо зацікавить