Гармонійне «тріо» української кухні: борщ, сало, пампушки

Українська кухня — це не просто рецепти, продукти, страви. Вона — історія, традиція, культура, що подається споживачам під приправою національної ідентичності. Українська кухня формувалася століттями, саме тому вона така багата й насичена. Через родинні застілля, сільські святкування, міські ярмарки, бабусині рецепти та мамині кулінарні здібності, вона пройшла шлях до нового переосмислення.

У кожному регіоні збереглася неповторність страв, проте, зараз вони наповнюються новими сенсами й особливостями.

Та існує вічна класика, яку кожен українець озвучить крізь сон: борщ з салом і пампушками. Яскраві представники української кухні, що смакують туристам усієї планети. Сьогодні більш детально про них. Коли маєш бажання приготувати щось нове, але істинно українське, то рецепти української кухні від Львівські Дріжджі вже зачекалися своїх господинь!

Борщ — червоний символ України

Червоний борщ — це перша страва, що вийшла за межі домашнього та ресторанного меню. Він почесно отримав статус нематеріальної спадщини ЮНЕСКО, тому куштуючи борщ, ти поринаєш в глибоку історію української нації, в якій він зародився. 

З кулінарного погляду, борщ — це овочевий суп на основі червоного буряка, що надає йому яскраво-червоного кольору. Його варять на мʼясному бульйоні з додаванням картоплі, капусти, моркви, цибулі, томатів. У деяких регіонах можуть додавати чорнослив, квасолю, болгарський перець. Завершальний акорд — ложка сметани та щіпка зелені, а іноді — сало з пампушками.

AD_4nXeefcCf_kc_F1DVHwAV7i8LWCshwL7xHDFRh6EmL6mMvrh1uAV-g1faReAtASRlyujjDwYrEqW_btBPamxKaVWNsEFT_AuBq_GFz8_y5lyz8jpVSFGhiwxeY8yiBskxAg?key=36wpaxy5CDzddGAfk3UkCQ

Сало — не продукт, а бренд!

Для італійця — паста, для француза — сир, а для українця — сало. Цей делікатес є надзвичайно важливим на столі в кожній українській домівці. Копчене або солоне свиняче сало нарізане тонкими скибками та подане з чорним хлібом, пампушками часником або гірчицею ідеальне як закуска на свята, як смаколик до борщу чи перший продукт, з якого починається знайомство з українською кухнею.

AD_4nXenDq2GpRbVZ2VX81pQ5AYwUqt5N6fwMr_xx63uE2sXBZDRDA-Fzzgti9JAhRng0e0gt2HDSkkO7gWushSnDbYkXUAJPH1aDmvfQ-K-RCLCoBNbzJYLI3YTgvu99FGfqeA?key=36wpaxy5CDzddGAfk3UkCQ

Пампушки — духмяне доповнення до страв

Сало й борщ, грибну юшку та печеню неможливо уявити без традиційних українських булочок, що так смакують з часником. Вони — не головні на застіллі, проте саме пампушки так влучно, гармонійно доповнюють споживання будь-якої української страви.

Хочеш навчитися їх разом з нами? Пропонуємо цікавий неординарний рецепт.

AD_4nXd2zA14WzccXRO2z2TSTO0OomxwF7QIckpNGYmTbr-j_uAuNACyL2hIh8hAvgdVCQV_gx_oEGNVs6rXx_yC1XRXl50kWV_YDwop2-up8MTtLbqntlLFRhEHy1LeCjhCOg?key=36wpaxy5CDzddGAfk3UkCQ

Пампушки з часником з картопляного тіста

Якщо твоя родина полюбляє борщ, то як же без пампушок?

Тобі потрібно:

  • 600 г пшеничного борошна;
  • 40 г пресованих «Львівських дріжджів»;
  • 250 г теплого картопляного пюре;
  • 250 г відвару картопляного пюре;
  • 1 яйце;
  • 100 мл олії;
  • 2–3 ч. л. солі;
  • дрібка цукру.

Часникова поливка:

  • 4–5 зубчики часнику;
  • зелень петрушки;
  • 2–3 ст. л. олії та води;
  • дрібка солі.

До теплого картопляного пюре з відваром додай дріжджі, столову ложку борошна, перемішай і залиш на 10 хвилин до появи бульбашок. Додай решту компонентів і заміси еластичне ніжне тісто. Залиш його на 30 хвилин у теплому місці для бродіння дріжджів.

Розділи картопляну масу на кульки по 40 г, виклади на деко і залиш на вистійку ще близько 30–40 хвилин. Перед випіканням змасти яйцем. Розігрій духовку до 210 градусів і випікай пампушки близько 15 хвилин. Перед подачею змасти їх часниковою поливкою та зеленню петрушки.

Тепер сало з борщем дійсно смакуватимуть по-українськи!