Генерал-майор з Волині стане начальником Військової академії в Одесі

Генерал-майор з Волині стане начальником Військової академії в Одесі

Генерал-майор Андрій Ковальчук, який родом з Любешівського району Волинської області (нині Камінь-Каширського), призначений начальником Військової академії в Одесі.

Про це пише hromadske.

Нагадаємо, нещодавно Андрія Ковальчука звільнили з посади командувача оперативним командуванням «Південь».

Відомо, що він тепер очолить військову академію.

Андрій Ковальчук народився у с. Щитинь Любешівського району Волинської області (нині Камінь-Каширського).

Генерал-майор очолив оперативне командування «Південь» у 2021 році. До цього він був перший заступник командувача Десантно-штурмових військами ЗСУ (2016-2021 рр.), а на момент початку війни у 2014 році Ковальчук перебував на посаді начальника штабу 80-ї окремої аеромобільної бригади.

Андрій Ковальчук має статус Героя України, він також брав участь у миротворчих місіях у Косово та Ліберії. Брав участь у боях за Слов'янськ та Луганський аеропорт.

Із початком повномасштабного російського вторгнення Ковальчук став одним із керівників оборони півдня України. Командувач також відомий за успішною операцією ЗСУ зі звільнення правобережної частини Херсонської області та самого Херсона.

Зазначимо, що колишній командувач ОК «Захід» Сергій Літвінов став заступником начальника Національного університету оборони України, повідомляє Громадське з посиланням на командування Сухопутних військ ЗСУ.

Читайте також:

Можливо зацікавить