Голова Волинської ОВА долучився до брифінгу щодо подолання енергетичних викликів

Голова Волинської ОВА  долучився до брифінгу щодо подолання енергетичних викликів

Голова Волинської обласної військової адміністрації Юрій Погуляйко  разом із керівниками районів та громад взяв участь у брифінгу щодо подолання енергетичних викликів.

Про це йдеться на фейсбук-сторінці ОВА.

Керівництво держави продовжує працювати над стабілізацією енергетичного сектору та підготовкою до осінньо-зимового періоду 2024-2025 року. Тож представники Офісу Президента України, уряду, обласних військових адміністрацій, органів місцевого самоврядування та дипломатичних установ започаткували проведення спільних брифінгів. Вони відбуватимуться що два тижні та будуть присвячені оперативному реагуванню на запити громад і координації з міжнародними партнерами.

У четвер, 18 липня року начальник ОВА Юрій Погуляйко разом із керівниками районів та громад Волині в режимі відеоконференції долучився до брифінгу з питань забезпечення потреб енергетичного сектора та підготовки до осінньо-зимового періоду 2024-2025 року.

«Маємо зібрати всі потреби громад і поінформувати наших іноземних партнерів, щоб потім усе обладнання передати в регіони й запустити в роботу. Завдання влади сьогодні – зробити все, щоб у людей було стабільне електро- й водопостачання», – зазначив заступник керівника Офісу Президента України Олексій Кулеба.

У заході взяли участь керівництво Міністерства енергетики, Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України, Міністерства економіки, голова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, представники програми розвитку ООН в Україні, представництва ЄС, посольств США, Великобританії, Данії, Франції, Нідерландів, Німеччини, Норвегії, Швеції, Фінляндії, Польщі.

«Перш за все, мова йшла про прийняті рішення, необхідні для подолання дефіциту електроенергії як для бізнесу, так і громадян. Для прикладу, це запуск програм кредитування громадян під 0% для встановлення сонячних/вітрових електростанцій та також пільгові кредити для бізнесу, ОСББ та ЖБК «Доступні кредити 5-7-9» на енергогенерацію. Також не забули й про безмитне ввезення обладнання», - повідомив Юрій Погуляйко на сторінці у соціальній мережі «Facebook».

Окрім цього, прозвучала інформація про спрощення процедури закупівлі обладнання для енергогенерації та умов реалізації проєктів розподіленої генерації.

Голова Волинської ОВА  долучився до брифінгу щодо подолання енергетичних викликівГолова Волинської ОВА  долучився до брифінгу щодо подолання енергетичних викликівГолова Волинської ОВА  долучився до брифінгу щодо подолання енергетичних викликівГолова Волинської ОВА  долучився до брифінгу щодо подолання енергетичних викликівГолова Волинської ОВА  долучився до брифінгу щодо подолання енергетичних викликів

Читайте також:

Можливо зацікавить