У Луцьку муніципали штрафують ОСББ за неприбрану чужу територію

У Луцьку муніципали штрафують ОСББ за неприбрану чужу територію

Великою проблемою для голів ОСББ Луцька є те, що не визначені межі прибудинкових територій. Через це постійно виникають проблеми з муніципалами. Вони постійно складають протоколи і приписи за неприбрані чужі земельні ділянки.

Про це у вівторок, 23 квітня, під час засідання комісії Луцькорї міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергоощадності розповів голова громадської організації «Рада голів правлінь ОСББ міста Луцька» Петро Бойко.

«Коли є приватизована земельна ділянка, або ділянка в постійному користуванні, то таких проблем немає. А там, де прибудинкова територія не визначена, там постійно проблеми. Почався період косіння трави. Як працюють муніципали? Вони приходять і кажуть: «Оце у вас не покошено». І припис написали, що впродовж трьох днів має бути трава покошена і виконані всі роботи з прибирання. Як стали розбиратися, виявилося, це взагалі не ділянка ОСББ. Вона або в приватній власності, або в комунальній і до прибудинкової території не належить. І такі ситуації трапляються постійно», - переконує Петро Бойко.

За його словами, голови правлінь ОСББ просять міську раду розробити положення про визначення чітких меж прибудинкових територій.

«Щоб ми чітко знали, що це є територія нашої відповідальності. Якщо щось не зробили: чи не покосили, чи не поприбирали, то маємо за це відповідати, а якщо територія не наша, тоді вибачайте», - підкреслив Петро Бойко.

Читайте також:

Можливо зацікавить