Готувалася самостійно, без репетиторів: випускниця з Волині, яка здала НМТ на 200 балів, вступила на «бюджет» у КНУ

Готувалася самостійно, без репетиторів: випускниця з Волині, яка здала НМТ на 200 балів, вступила на «бюджет» у КНУ

Випусниця Світязького ліцею на Волині Анастасія Сулім вступила на бюджет до Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Дівчина показала блискучі результати на національному мультипредметному тесті (НМТ), отримавши максимальні 200 балів з української мови.

У розмові з Район.Шацьк дівчина розповіла про свою підготовку, результати й майбутні плани.

Анастасія склала тести з чотирьох предметів: української мови, історії, математики та англійської мови. Результати вражають: 200 балів здобула з української мови, 194 – з історії, 191 – з англійської й 167 балів з математики.

Настя розповідає, що розпочала підготовку до випускних іспитів ще з 10 класу, проте в 11 займалася нею більш активно.  

Дівчина готувалася самостійно, без репетиторів. Лише у 8-9 класах брала репетитора англійської, а також для повторення матеріалу весною також купувала додатково курси.

«Я всі роки в школі була відмінницею, так що для мене це вже звичка − добре вчитися. І взагалі просто хотіла класно написати на високі бали, щоб вступити на бюджет, в хороший університет», − поділилася Анастасія.

Підготовка виявилася не простою, як фізично, так і морально.

«Було складно трохи, бо я переживала, щоб добре здати і вступити на той бюджет. І трохи фізично, через те, що страждав сон: пізно засинала, бо постійно щось вчила, читала. А вранці вставала до школи. І так щодня, тож постійно не висипалася», − поділилася Настя.

Її успіх на НМТ дозволив їй досягти основної мети — вступити на бюджет. Анастасія стала студенткою Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Вона навчатиметься за спеціальністю «Філологія», спеціалізація «Германські мови, переклад включно, перша – англійська».

«На початку навчання в університеті треба буде зробити вибір: німецька, французька, італійська, іспанська або португальська мови. Думаю обирати між німецькою і іспанською», − розповідає Анастасія.

Дівчина вдячна за підтримку своїй класній керівничці Аліні Ващук, яка підтримувала і допомагала.

«Також дякую мамі, які мене підтримувала, особливо в моменти, коли було дуже складно», − зазначає Анастасія.

«Майбутнім випускникам раджу не сильно переживати, не хвилюватися, бо все пройде, все напишеться, все здасться, але здоров'я не вернеш. Важливо тримати баланс у всіх сферах життя, тобто не фокусуватися тільки на навчанні, а не забувати про інші сфери життя: сім'я, друзі, здоров'я. Головне – вірити в себе і у свої сили, і тоді ви досягнете своєї мети», − радить співрозмовниця.

Читайте також: 

Можливо зацікавить