Графіки погодинного відключення електроенергії: у «Волиньоблерго» розповіли подробиці

Графіки погодинного відключення електроенергії: у «Волиньоблерго» розповіли подробиці

З 00:00 та впродовж доби 16 травня по всій Україні в тому числі й на Волині для побутових та промислових споживачів будуть діяти планові обмеження - графіки погодинних відключень. Це допоможе зробити контрольовані відключення більш передбачуваними для споживачів, а роботу енергосистеми більш безпечною.

 Диспетчер «Укренерго» прогнозує дефіцит електроенергії в об’єднаній енергетичній системі на наступний день і повідомляє диспетчеру «Волиньобленерго» обсяг обмежень сьогодні на завтра (мегавати, на які потрібно зменшити споживання), що означає надання команди для обленерго про початок застосування черг графіку погодинних вимкнень (ГПВ). 

Про це у коментарі ВСН розповіли у «Волиньобленерго».

«Також ГПВ враховують потребу збереження розподілу електричної енергії об’єктам критичної інфраструктури. Як тільки «Укренерго» доведе ліміт споживання електричної потужності на наступну добу, «Волиньобленерго» розміщує графіки на відповідні обсяги на офіційному сайті у розділі Графіки погодинного відключення», - повідомили у відомстві.

На питання: на скільки часу ці графіки розраховані, на жаль, відповіді не було.

До слова, потужностей українських електростанцій недостатньо через наслідки п’яти ракетно-дронових атак, здійснених Росією по українській енергосистемі з 22 березня.  

Читайте також:

Можливо зацікавить