«Хотіли висміяти віру»: депутата Луцької міської ради обурила постановка на відкритті Олімпійських ігор

«Хотіли висміяти віру»: депутата Луцької міської ради обурила постановка на відкритті Олімпійських ігор

На церемонії відкриття Олімпіади 2024 у Парижі трансгендери показали постановку за мотивами роботи Леонардо да Вінчі. Основним номером шоу був танець на столі чоловіка, забарвленого у блакитний колір, а також виступ бородатої жінки. 

Такий перформанс сподобався далеко не усім, люди обурюються, мовляв, це знущання над релігією і неповага до християн.

Нагадаємо, у п'ятницю, 26 липня, у Парижі стартували 33-ті літні Олімпійські ігри. Волинь на цих змаганнях представить вісім спортсменів.

Релігійні мотиви на церемонії відкриття глядачі розгледіли також у механічному вершнику, що рухався по Сені, з прапором Олімпіади. Його порівняли із «блідим конем» з Біблії, мовляв, на коні сама Смерть, що є провісником війни.

Депутат Луцької міської ради Роман Кравчук на своїй сторінці у соціальній мережі «Інстаграм» обурився щодо такого виступу та зауважив, що замість того, щоб об'єднати людей, організатори заходу хотіли висміяти віру 2,4 мільярда людей.

«Шоу на відкритті Олімпійських ігор в Парижі. Група трансвеститів зробила пародію на роботу да Вінчі «Тайна вечеря». Але сміялись вони не з да Вінчі... Я нічого не плутаю, це ті хто по всьому світу корчать із себе «жертви» та борців за права?

Навпаки, я бачу глузування, зухвалу насмішку та знущання над мільярдом християн по всьому світу. Ще раз переконуюсь, що цій нечисті не місце в Україні. Поки буду мати вплив і можливості, не дам цій бридоті рухатись. А тим, хто активно їх підтримує, пропоную передивитися свої позиції і добре подумати», - написав Роман Кравчук.

«Хотіли висміяти віру»: депутата Луцької міської ради обурила постановка на відкритті Олімпійських ігор

Своє обурення щодо виступу висловила і депутатка Європарламенту від партії Ле Пен Маріон Марешаль в мережі Х, пише ТСН.

 «Усім християнам світу, які дивляться церемонію Олімпіади і відчувають себе ображеними цією пародією на «Таємну Вечерю», знайте, що це говорить не Франція, а ліва меншість, готова на будь-яку провокацію», - написала вона.

Даний перфоманс також прокоментував американський мільярдер Ілон Маск. Він назвав це «крайнім проявом неповаги до християн».

Економіст та очільник Ukrainian American House  Роман Шеремета у соцмережі написав, що знущання над Христом на церемонії відкриття Олімпійських ігор - це просто зло.

«Я вже обрав бойкотувати Олімпіаду через участь російських спортсменів. Але, якщо чесно, то я не впевнений, що за таку Європу варто взагалі боротися», - зауважив Роман Шеремета.

Читайте також:

Можливо зацікавить