Волинянка вийшла у фінал Олімпійських ігор

Волинянка вийшла у фінал Олімпійських ігор

Волинянка Анастасія Коженкова побореться за медаль на Олімпійських іграх-2024.

Про це пише Суспільне.

Збірна України вперше за вісім років вийшла у фінал на олімпійському турнірі в академічному веслуванні. Сталося це за підсумками виступу у жіночій парній четвірці, де Україна була представлена складом Євгенії Довгодько, Дарини Верхогляд, Анастасії Коженкової та Катерини Дудченко.

Перед стартом Олімпійських ігор тренерський штаб збірної України вніс зміну у склад: Наталію Довгодько, першу номерку команди, через хворобу замінила Євгенія Довгодько. Через це Україна також втратила ліцензію в одиночках.

Як минула кваліфікація у жіночих парних четвірках?

Участь у кваліфікації взяли дев'ять екіпажів, розділених на два кваліфікаційних заїзди — в одному п'ять, в іншому чотири човни. Для виходу у фінал українкам потрібно було потрапити до топ-2.

Україна брала участь у першому кваліфікаційному заїзді — разом з чинними чемпіонками Китаєм, а також Австралією — бронзовою призеркою попередніх Ігор у Токіо. Втім на дистанції головними суперницями України стали веслувальниці з Нідерландів, які випереджали «синьо-жовтих» впродовж всієї дистанції. У підсумку Україна поступилася Нідерландам, але випередила Китай. Відтак, фінішем у топ-2 «синьо-жовті» гарантували собі прямий вихід до фіналу.

Україна вперше за вісім років пройшла до фіналу жіночих парних четвірок на Олімпійських іграх. На Олімпіаді у Ріо українки зупинилися за крок від подіуму — посіли четверте місце, тоді до складу також входили Дарина Верхогляд та Анастасія Коженкова.

Довідково:

Ковельчанка Анастасія Коженкова - українська веслувальниця (академічне веслування), олімпійська чемпіонка, чемпіонка світу та Європи, заслужений майстер спорту України.

Читайте також:

Можливо зацікавить