Хотів провідати бабусю: як покарали студента-ухилянта на Волині

Виїзд студентів за кордон

На Волині судили студента Рівненського фахового коледжу Національного університету біоресурсів і природокористування України. Хлопець незаконно хотів потрапити до Польщі.

За використання підроблених документів Шацький районний суд оштрафував уродженця селища Клевань Максима Б. на 34 тисячі гривень, пише ІА «Волинські новини».

У серпні 2023 року студент з Рівненщини через Телеграм замовив у невстановленої особи виготовлення підробних документів, які б дозволили йому виїхати за кордон. Зокрема, тимчасового посвідчення військовозобов’язаного та довідки військово-лікарської комісії про те, що він непридатний до військової служби.

Згодом на одній із АЗС у Хмельницькому він передав виконавцю копію ідентифікаційного коду, копію паспорта громадянина України для виїзду за кордон, фотографію та 500 доларів США авансу. Через кілька місяців Максим Б. отримав замовлення, за яке заплатив ще 500 доларів США.

Із «липовими» документами 28 грудня 2023 року студент через «Ягодин» намагався проїхати до Польщі. Проте його затримали прикордонники.

У суді молодик визнав свою вину та просив суворо не карати. Також додав, що хотів у Польщі відвідати бабусю, а не їхав з метою залишити Україну та уникнути мобілізації. Мовляв, має відстрочку від призову на період навчання.

Суд визнав юнака винним у підробленні документів і їх використанні та оштрафував на 34 тисячі гривень.

Читайте також:

Можливо зацікавить