Хрести над могилами вже не ставлять: у Росії продовжують ховати «вагнерівців». Фото

Хрести над могилами вже не ставлять: у Росії продовжують ховати «вагнерівців». Фото

  

В Росії продовжують ховати вбитих найманців ПВК «Вагнер» навіть після їх відходу з фронту після бунту Пригожина. Але тепер над їхніми могилами перестали встановлювати хрести.

Про це повідомляє видання «Вот Так», пише «УНІАН»

Кореспондентка видання побувала на одному з найвідоміших кладовищ найманців в станиці Бакинська Краснодарського краю. Як з'ясувалося на місці, заколот вагнерівців ніяк не вплинув на плани з благоустрою кладовища, яке Пригожин анонсував ще навесні.

«Недільним днем на кладовищі похмурі робітники займаються благоустроєм могил. Замість дерев'яних хрестів з табличками на місці поховань встановлюють сірі гранітні надгробки у вигляді пірамід, схожі на протитанкові надовби, відомі як "зуби дракона», – пише видання.

Чому відмовилися від хрестів, ніхто не зміг розповісти. Але на пірамідках-надгробках як і раніше присутня символіка «ПВК Вагнер». 

Ділянка, де ховають найманців, обгороджена парканом від решти кладовища. Про це поховання вагнерівців вперше стало відомо наприкінці 2022 року, коли тут було 48 могил з табличками «Вагнера». Зараз їх у 17 разів більше — 824 могили. Але робітники, зайняті в благоустрої, запевняють, що поховань насправді більше — близько тисячі.

Також робітники стверджують, що на цвинтар продовжують привозити вбитих найманців, хоча і в меншій кількості. Чи йде мова про нещодавно загиблих, або про тих, хто загинув раніше, але тільки зараз їх змогли поховати, не уточнюється.

Хрести над могилами вже не ставлять: у Росії продовжують ховати «вагнерівців». ФотоХрести над могилами вже не ставлять: у Росії продовжують ховати «вагнерівців». ФотоХрести над могилами вже не ставлять: у Росії продовжують ховати «вагнерівців». Фото

Читайте також:

Можливо зацікавить