Хто відповідає за безпечний стан білбордів у Луцьку 

Хто відповідає за безпечний стан білбордів у Луцьку 

Наразі у Луцьку налічується близько 200 носіїв зовнішньої реклами, які знаходяться у різному стані, є конструкції, яким по 15 років. За тим, чи справні білборди, мають слідкувати власники.

Про це у коментарі виданню ВСН повідомив очільник КП «Луцькреклама» Олександр Ковальський.

Нагадаємо, у неділю,12 березня, у Луцьку через сильний вітер впав білборд. Тож лучан зацікавило, хто відповідає за безпечність конструкцій, які розташовані у місті.

Хто відповідає за безпечний стан білбордів у Луцьку 

Зі слів Олександра Ковальського, практично усі білборди у Луцьку є приватною власністю фірм з різних міст, зокрема Луцька, Києва, Львова. Таких носіїв зовнішньої реклами у місті близько двох сотень.

За станом конструкцій слідкують та несуть відповідальність самі власники, адже деяким з них по 15 років. Якщо надходять скарги, власники отримуюють відповідний припис.

Що ж до пошкодженого щита, то його, каже Ковальський, на місце повертати не планують.

«Це приватний білборд фірми «BigBoard» з Києва, наразі демонтований борд повертати не планують. Принаймні ми за цим прослідкуємо і докладемо зусиль», - зазначив він. 

У цілому, додає керівник КП «Луцькреклама» планують звільнити центральні частини міста від зайвої кількості старих білбордів. На ці потреби 7 березня Луцька міська рада виділила з бюджету міста 700 тисяч гривень.

«Так, кошти дійсно виділені, періодично виносяться подібні рішення, щодо демонтажів засобів зовнішньої реклами, які не мають відповідних дозволів, але це планові демонтажі, які постійно відбуваються протягом року» – пояснює Олександр Ковальський. 

Вікторія Давидюк 

Читайте також:

Можливо зацікавить