Хто з пенсіонерів може розраховувати на додаткові гроші від ООН: у ПФУ зробили заяву

Виплати пенсіонерам в Україні від ООН

Деякі українські пенсіонери можуть очікувати на надбавки до своїх пенсійних виплат протягом травня і червня 2024 року, згідно з програмою ООН, що діє в країні з серпня 2023-го.

Про це повідомляє Пенсійний фонд України.

Як кажуть урядовці, очікується, що ця програма надасть додаткову підтримку для осіб, які мешкають на територіях з активними або можливими бойовими діями, а також для тих, хто має низькі пенсійні виплати.

«Перелік одержувачів виплат визнається з урахуванням інформації, що міститься в базах даних Пенсійного фонду України», - розповіли чиновники.

 У рамках виконання проєкту виплату можуть отримати пенсіонери, які відповідають певним критеріям:

  • отримують пенсію в розмірі менше ніж 3250 грн (з урахуванням надбавок, підвищень, додаткових пенсій, цільової грошової допомоги, сум індексації, щомісячної компенсаційної виплати);
  • не отримували з 1 березня минулого року додаткових грошових виплат від міжнародних організацій або допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам;
  • проживають на територіях активних або можливих бойових дій - у межах областей (Дніпропетровська, Донецька, Запорізька, Луганська, Миколаївська, Сумська, Харківська, Херсонська, Чернігівська).

Для отримання надбавки до пенсії нікуди звертатися не потрібно - її нарахують автоматично відповідно до даних, наявних у системі ПФУ.

Гроші пенсіонери можуть отримати двома способами:

  • для пенсіонерів, які отримують пенсії на банківську картку шляхом перерахування коштів - на їхні банківські рахунки;
  • для пенсіонерів, які отримують пенсію через АТ «Укрпошта» - із січня 2024 року шляхом виплати через відділення АТ «Укрпошта».

Читайте також:

Можливо зацікавить