І в страшному сні не приснилось би: Волинська митниця показала безлюдний «Ягодин»

І в страшному сні не приснилось би: Волинська митниця показала безлюдний «Ягодин»

Через протести польських перевізників, пункт пропуску на Волині «Ягодин» вражає безлюддям.   

Про це повідомляє Волинська митниці у фейсбуці

«Такі сюрреалістичні пейзажі за 79 років з часу заснування переходу не снилися нікому з місцевих старожилів навіть у найстрашніших снах», - зазначають у дописі.

Упродовж цих вихідних за 6 робочих змін, відповідно до затверджених у червні минулого року показників Меморандуму, через МАПП «Ягодин-Дорогуськ» мали б прослідувати по 1800 транспортних засобів у кожному напрямку. Однак через протест польських перевізників, що триває досі, на в'їзд до України оформлено 317 вантажівок, на виїзд за межі держави - 47.

Порівняно з оптимальною кількістю транспортних засобів, які можуть перетинати кордон через цей автоперехід, реально задіяна була лише 1/10 частина Меморандуму.

А якщо згадати про проєктну спроможність розбудованого у 2012 році «Ягодина», за минулі 3 доби ним могли б скористатися 4 800 вантажівок, 12 000 легкових авто та 300 автобусів. Загалом у них могло б перетнути кордон 34 000 пасажирів. І це вже - не сюр, а красномовна ілюстрація реально заморожених на період блокади обопільно як українських, так і польських ресурсів.

І в страшному сні не приснилось би: Волинська митниця показала безлюдний «Ягодин»І в страшному сні не приснилось би: Волинська митниця показала безлюдний «Ягодин»

Читайте також: 

Можливо зацікавить