Ірландія зупиняє безвіз для біженців з країн ЄС, щоб звільнити місця для українців

Ірландія зупиняє безвіз для біженців з країн ЄС, щоб звільнити місця для українців

Ірландія зупинила безвізовий режим для біженців з більшості країн Європи, щоб звільнити більше місць для українців.

Таке рішення було прийнято в понеділок, 18 липня, після того, як в країні закінчились ліжка, призначені для новоприбулих українців, через те, що їх зайняли біженці з інших країн, повідомляє Politico.

У результаті сотні українців, переважно жінок і дітей, які приземлилися в Ірландії в четвер, спали на підлозі занедбаної будівлі Дублінського аеропорту, а з вівторка тимчасово перебуватимуть у наметовому містечку, зведеному ірландською армією на північ від столиці. 

Дублін звинуватив у цих проблемах несподівано сильний потік неукраїнських біженців, які прибувають з решти Європи, який наразі вдвічі перевищує норми до пандемії.

Отже, уряд прийняв рішення припинити безвізовий режим для біженців із 20 країн ЄС: Бельгії, Чехії, Данії, Фінляндії, Німеччини, Угорщини, Ісландії, Італії, Ліхтенштейну, Люксембургу, Мальти, Нідерландів, Норвегії, Польщі, Португалії, Румунії, Словаччини, Іспанії, Швеції та Швейцарії. 

Відзначимо, що на початку війни Росії проти України Ірландія скасувала візи для українських громадян. Наразі в Ірландії перебувають 43 тисячі українських біженців, змушених виїхати з України через війну, розпочату Росією.

Можливо зацікавить