Історія однієї пісні: як артист з Луцька Monatik подарував композицію відомій співачці

Kola Monatik

Нещодавно відома співачка Анастасія Прудіус (Kola) випустила нову пісню «Міліметр», яку їй подарував артист з Луцька Дмитро Монатик (Monatik).

Крім чуттєвого сюжету самого треку, є не менш зворушливою та цікавою історія його шляху до випуску, яку виконавці розповіли JS.

Настя про історію знайомства з піснею «Міліметр».

- Це було в ті часи, коли я працювала з Ваньком Клименком як співачка для запису демок його пісень. Він попросив записати її для продажу. Це була стандартна ділова пропозиція, але вже тоді на студії я відчула, що не хочу розлучатися з цією піснею.

Про відчуття під час запису демоверсії.

- Я просто записала вокал і тоді не звернула увагу на те, наскільки ця пісня прекрасна. Тоді її не відчула. За рік я послухала її знову і дуже сильно полюбила. Тоді й виникло бажання записати. Хоч самій, хоч зробити фіт, але тільки б її співати.

Історія однієї пісні: як артист з Луцька Monatik подарував композицію відомій співачці

- Ви знали з самого початку, що ця пісня у Monatik?

- Ні, зазвичай не відстежувала, кому потрапляють демки Ванька після продажу. Просто знала, що вона продана. Але минулого року, коли змінилися обставини в особистому житті, знову згадала про цю пісню і вже тоді була налаштована дізнатися, у кого вона, адже у музичному просторі я її так і не почула з моменту запису демки.

 

Історія однієї пісні: як артист з Луцька Monatik подарував композицію відомій співачці

Про реакцію Дмитра на прохання віддати пісню.

У Діми чудове почуття гумору, а ще добра душа. Відреагував трохи здивовано, бо він навіть не пам’ятав, що демка на цю пісню звучить моїм голосом. Це було кумедно, але я пояснила і, так би мовити, максимально аргументувала, чому я хочу її випустити. Він погодився подумати, і вже через короткий час дивуватися настала моя черга.

- Що відчули, коли Дмитро вам її подарував?

- Безмежну вдячність. Було так зворушливо. Тут же справа не в грошах, а в тому, що Діма в мене вірить, відчуває мою сутність і, як ще за часів талант-шоу, готовий досі мене підтримувати. Раділа, як маленька дитина. Це було дуже приємно і цінно з багатьох причин. І я досі вдячна Дімі за таке рішення.

 

Історія однієї пісні: як артист з Луцька Monatik подарував композицію відомій співачці

- Чи схожі внутрішні переживання під час нового запису пісні з минулими?

- Вони сильніші, глибші. Якщо під час запису демки я просто увійшла у стан жінки, яка дуже сильно кохає свого чоловіка і співає йому ці слова, то зараз мені не треба нічого вдавати: я сповнена цими почуттями, тому співаю серцем, присвячуючи кожне слово й кожну ноту конкретній людині.

- Як ваш чоловік відреагував на пісню? Чи не здається вам, що цей збіг обставин, в яких ви перебуваєте і які ви оспівували багато років тому, є дійсно дещо містичними?

- Про магію я вже казала. Так, якась містика таки присутня. Це і кумедно, і мило водночас. Я ніби шукала саме такого чоловіка, якому могла б заспівати ці слова. Жартую, звісно, але все в нашому житті не випадково і має свій сенс. Чоловікові пісня дуже сподобалася, адже вона про нас і для нас.

 

Історія однієї пісні: як артист з Луцька Monatik подарував композицію відомій співачці

Monatik про пісню «Міліметр».

- Пісня, коли гарна, вона одразу потрапляє в душу. Ти розумієш про що вона і чому. Пояснювати навіть не потрібно. «Міліметр» — саундтрек сьогодення.

- Цікаво, чи ви тоді відчували, що дівчина, яка її виконує, у майбутньому стане популярною співачкою?

- Так. До мене звертався Ваня Клименко щодо співпраці з менеджменту та просування Kola. Я йому постійно відповідав, що вона самодостатня, їй ніхто не потрібен, у неї все вдасться, дай їй час. Саме це я казав і Насті на шоу «Голос країни».

- Як Настя звернулася з пропозицією випустити пісню «Міліметр» замість вас?

- Я займався продюсуванням і збирав пісні для власних проєктів. Багато авторів надсилає свої композиції для прослуховування і продажу. Саме так серед надісланих робіт я почув демку композиції «Міліметр». Завжди тримаю в голові важливий факт: найголовніше для артиста — репертуар! Саме тому дуже чітко вислуховую кожну надіслану мені композицію і думаю, що матиме продовження та у якому форматі, для якого проєкту. У такий спосіб я придбав пісню «Міліметр» у свій архів.

Перший раз Настя звернулася до мене щодо цієї пісні під час нашого спільного виступу в «ART Обороні», куди я її запросив. На той момент я був не готовий дати їй чітку відповідь. Згодом я послухав пісню знову й усвідомив, що вона — тільки Насті, ніхто не виконає її краще. Так ухвалив рішення з поверненням пісні до вуст і тембру, які її і породили.

- Чому ви вирішили саме подарувати пісню?

- Даруючи композицію, я отримав душевну радість. Коли душа співає, не потрібно нічого… Тільки б не відпускати це відчуття ні на міліметр.

- Які ваші враження від прем’єри пісні «Міліметр» у виконанні Kola?

- Враження таке, що саме в цьому випадку все встало на свої місця. Радий взяти участь у таких рокіруваннях. Kola, давай! Запалюй всіх навколо!

Читайте також:

Можливо зацікавить

доброволець війна

Міг не йти на війну: загинув доброволець з Луцька Влад Чайка

футбол Діденко Кварцяний

«Траплялися жорсткі моменти»: відомий ексфутболіст поділився спогадами про роботу з відомим тренером з Луцька

зловживання суддя

Зловживання впливом: апеляційна палата звільнила від покарання колишнього суддю з Луцька

«Це сержант-легенда, він дуже багато зробив для нашої країни»: спогади про Героя з Луцька Олександра Ющенка
відео

«Це сержант-легенда, він дуже багато зробив для нашої країни»: спогади про Героя з Луцька Олександра Ющенка

На війні загинув 41-річний Герой з Волині Євгеній Поліщук

На війні загинув 41-річний Герой з Волині Євгеній Поліщук

У Луцьку помер хлопець, якого вдарило струмом на даху вагона

У Луцьку помер хлопець, якого вдарило струмом на даху вагона

футбол війна Тимощук

У Росії вже заявили, що зрадник з Луцька Тимощук виграє суд проти України

Війна Луцьк

Другий траурний кортеж за два дні: до Луцька «на щиті» повертаються полеглі на війні Герої

Великдень

Великодній кошик не має ніякого відношення до християнських традицій: пояснення митрополита Луцького і Волинського Михаїла