Коли та як садити ранні кабачки у 2024 році, щоб отримати гарний врожай: інструкція

Як садити кабачки весною?

Кабачки дають гарні плоди навіть тоді, коли за ними майже не доглядають. Але при цьому важливо зважати на терміни посадки та час поливу, бо вони не переносять заморозки і тому їх садять на городі одними з останніх. 

Як правильно садити кабачки на розсаду та доглядати за ними, - пише Zaxid.net.

Коли сіяти кабачки на розсаду у 2024 році

Якщо хочете виростити кабачки на розсаду, сійте насіння приблизно за 20-25 днів до передбачуваної пересадки на ділянку. В Україні вирощувати кабачки на ділянці можна з першої декади травня. Відповідно, сіяти кабачки на розсаду можна у другій половині квітня.

Згідно з посівним календарем «Зеленої садиби», загалом сприятливі дні для посіву/посадки овочевих культур у квітні – 11, 14, 15, 21-23, 25-30 числа, суто для кабачків – 10-15 квітня.

Як садити кабачки на розсаду

Як пише Уніан, для посіву варто обрати хмарний день або вечір. Перед посадкою насіння можна замочити в теплій воді на 3 години, якщо ви не купили готовий посівний матеріал в магазині.

Для вирощування розсади кабачків змішайте торф і пісок в співвідношенні 2:1 і за бажанням додайте трохи перегною і золи. Посіяти насіння можна в окремі невеликі стаканчики або у великий ящик. На дні ємності мають бути отвори для дренажу.

Для посіву зробіть борозни глибиною 3 см, і посадіть насіння на відстані приблизно 10 см один від одного. У стаканчики висадіть по 2 насінини, щоб пізніше залишити сильніший саджанець.

Як доглядати розсаду кабачків

Землю з насінням полийте теплою водою і поставте в тепле місце. Накрийте посіви поліетиленовою плівкою і не знімайте до появи перших листків (зазвичай це 3-5 днів після посадки). Надалі поливайте посіви кожні 4-5 днів теплою водою до пересадки у відкритий ґрунт.

Важливо не перетримати розсаду. Пересадіть кабачки на ділянку не пізніше, ніж через 25 днів після посіву. У кабачків дуже вразлива коренева система, і якщо перетримати розсаду, то коріння буде задовгим і пошкодиться при пересадці.

Читайте також:

Можливо зацікавить