Курортний сезон на Волині: як відпочивають біля мальовничого озера Пісочне

Курортний сезон на Волині: як відпочивають біля мальовничого озера Пісочне

Озеро Пісочне знаходиться поблизу села Кримне Дубечненської громади. Воно є дуже популярним місцем відпочинку для багатьох українців. 

Водойма підійде для відпочинку як для малечі, так і для дорослих. Озеро приваблює відпочивальників спокійним плесом, піщаними берегами, затишною атмосферою, пише Район.Стара Вижівка.

Тут відпочивають компаніями, смажать шашлики. Людей традиційно у вихідні більше, аніж у будні.

Доїхати зі Старої Вижівки сюди можна орієнтовно за 30 хвилин через село Залюття.

Довідково:

Озеро Пісочне живиться атмосферними та підземними водами. Вода тут влітку добре прогрівається. Взимку озеро замерзає. На дні − сапропельні мули, піщані та глинисті відклади. Пісочне оточене лісом, де переважає порода сосна, а також поросле чагарниками і різнотрав’ям.

З водяної рослинності поширені очерет звичайний, рогіз широколистий, осока пухнаста, латаття біле та інші. Водяться такі види риби, як лящ, короп, карась, плотва. На території озера Пісочне мешкають птахи лисуха, кряква, нирок, мартин звичайний, бекас, лебідь-шипун та чайка.

Курортний сезон на Волині: як відпочивають біля мальовничого озера ПісочнеКурортний сезон на Волині: як відпочивають біля мальовничого озера ПісочнеКурортний сезон на Волині: як відпочивають біля мальовничого озера ПісочнеКурортний сезон на Волині: як відпочивають біля мальовничого озера ПісочнеКурортний сезон на Волині: як відпочивають біля мальовничого озера ПісочнеКурортний сезон на Волині: як відпочивають біля мальовничого озера ПісочнеКурортний сезон на Волині: як відпочивають біля мальовничого озера ПісочнеКурортний сезон на Волині: як відпочивають біля мальовничого озера Пісочне

Читайте також:

Можливо зацікавить