Легкоатлетка здобула "золото" для України на чемпіонаті світу: яким був шлях до перемоги

Легкоатлетка здобула "золото" для України на чемпіонаті світу: яким був шлях до перемоги

Українська легкоатлетка Ярослава Магучіх здобула перше місце у стрибках у висоту на чемпіонаті світу-2022 у приміщенні, що відбувається у сербському Белграді.

В інтерв'ю для European Athletics Магучіх розповіла свою передісторію цієї перемоги. 24 лютого вона прокинулась о 4:30 у Дніпрі від звуків вибухів і стрілянини. Вона ніколи не могла це уявити у своїх найгірших кошмарах.

"Ще до того, як зателефонував батькам, я зрозумів, що це війна. Я не можу описати словами те, що я відчувала у той момент. Після годин паніки ми покинули наше місто, переїхавши до маленького села неподалік від дому. Про тренування у той час ніхто не думав, бо ми змушені були цілими днями сидіти в погребі, щохвилини слідкуючи за новинами з Києва, Сум та Харкова. Ми спілкувалися з федераціями легкої атлетики України, і шукали найкращий, найбезпечніший спосіб відновити тренування, і лише тоді почали думати про можливість виступити у Белграді", - розповіла Ярослава.Спільно з Румунською та Сербською федераціями якось вдалося організувати її поїздку до Белграда, поїздку на майже 2000 кілометрів.

"Їхали сюди понад три дні. Сотні телефонних дзвінків, багато змін напрямку, вибухи, пожежі та сирени повітряного нальоту. Мені хотілося б думати, що це був просто кошмарний сон, але це реальність яка є в моїй країні сьогодні. Це реальність війни. Ми прибули до Белграда 9 березня. Сербська федерація легкої атлетики люб’язно подбала про нас, і надала нам тренувальну базу з першого дня нашого прибуття сюди, але ми не могли зосередитися. Усі мої думки про Україну, та про всіх українців, які зараз захищають мою Батьківщину, але я маю робити те, що вмію. Я повинен виступати, щоб якнайкраще представляти Україну на міжнародній спортивній арені. Ми повинні боротися скрізь, щоб довести свою силу", - каже спортсменка.

Можливо зацікавить