Ліга націй: відомий екстренер «Волині» оцінив виступ збірної України

Ліга націй

Колишній тренер луцької «Волині» та збірної України Мирон Маркевич оцінив виступ національної команди.

Про це пише Sport.ua.

Маркевич розповів, чого бракувало підопічним Сергія Реброва в жовтневих матчах Ліги націй й оцінив їхні шанси в боротьбі за підвищення в класі:

– Останні поєдинки з грузинами та чехами ще раз підтвердили, що Україна багата на кваліфікованих футболістів. Тому й не дивно, що відсутність через травми цілої групи провідних гравців не була відчутною. Кожен, кого викликали на ці матчі, був готовий зробити свій внесок в переможний виступ головної команди країни.

– Проте і цей відрізок нашим хлопцям не вдалося пройти без очкових втрат.

– На щастя, вони не були критичними, українська збірна залишається в грі. Знаєте, я не буду оригіналом, коли скажу, що останніми роками рівень європейських збірних помітно вирівнявся. Тепер, щоб бути на видноті, треба чимось дивувати в кожному поєдинку. Тільки нестандартні дії та характер можуть допомогти схилити шальки терезів на свій бік.

– Ви натякаєте на те, що саме з цієї причини не вдалося дотиснути чехів й довелося обмежитися нічиєю?

– Факти – вперта річ. На що можна розраховувати, коли немає гостроти в атаці? Чим ближче наші підходили до штрафного майданчика суперника, тим ставали менш впевненими. Складалося враження, що футболісти банально не знали, як загострити ситуацію. Ось чому не дивно, що висунутий на вістря Артем Довбик перебував на голодному пайку, бо це не його вина, що бракувало, образно кажучи, піднощиків снарядів.

– Коли вже зайшла мова про гравців, які замінили травмованих, то хто справив приємне враження?

– Всі вони горіли бажанням скористатися можливістю заявити про себе. Адже такий шанс трапляється не часто. Тепер багато залежатиме від того, як вони проявлять себе на клубному рівні, чи будуть прогресувати? Зокрема, я добре знаю можливості Івана Калюжного, якому не відмовиш в старанності, налаштованості, проте йому ще є над чим працювати, наприклад, першим пасом. Хоча, звісно, тішить, що поява новобранців в збірній сприятиме загостренню конкуренції за місце в старті, а це завжди позначається на зростанні майстерності.

– В листопаді в завершальних матчах Ліги націй з грузинами та албанцями українцям потрібно перемагати. Впораємося?

– Я багато очікую від повернення в стрій травмованих Віктора Циганкова та Олександра Зінченка, що позначиться на взаємодії з Артемом Довбиком. Якщо він почне, нарешті, забивати не тільки з 11-метрової позначки, то наші шанси підвищитися в класі різко зростуть.

Довідково:

Мирон Маркевич розпочав тренерську кар'єру у луцькому «Торпедо». А у сезоні 1991-1992 він був головним тренером ФК «Волинь».

Читайте також:

Можливо зацікавить