Лишилося тільки згарище: у Рівненській області згоріла стародавня церква. Фото

Лишилося тільки згарище: у Рівненській області згоріла стародавня церква. Фото

16 вересня у селі Золотолин, Костопільської ТГ, Рівненського району Рівненської області вогонь знищив деревʼяну церкву ХІХ ст.

Про це повідомляє ДСНС України.

 На місце виклику було направлено чергові відділення рятувальників 19-ї державної пожежно-рятувальної частини ГУ ДСНС м. Костопіль, 7-го державного пожежно-рятувального поста ГУ ДСНС селища Степань та вогнеборців місцевої пожежної команди села Яполоть.

Вогнеборці побачили повністю охоплену вогнем деревʼяну будівлю церкви. Усе свідчило про пізнє виявлення та повідомлення про пожежу.

О 4:44 пожежу було локалізовано, а о 06:55 повністю ліквідовано.

Внаслідок пожежі вогнем знищено дерев'яну будівлю культової споруди розміром 20х7 м та церковне майно.

Жертв та постраждалих не має.

До ліквідації було залучено 4 пожежні автоцистерни та 10 рятувальників. 

Лишилося тільки згарище: у Рівненській області згоріла стародавня церква. ФотоЛишилося тільки згарище: у Рівненській області згоріла стародавня церква. Фото

Відомо, що дерев'яна церква в Золотині збудована в 1877 році за служіння священника Івана Федорова-Новоселецького. Постала на місці попередньої дерев'яної церкви знищеної під час пожежі 1837 року. Є пам'яткою архітектури місцевого значення. Церква була в користуванні громади УПЦ МП, а навесні 2022 року парафія у селі Золотолин перейшла до ПЦУ без настоятеля.

Читайте також:

Можливо зацікавить