Лісовий бум: як грибний урожай збагатив мешканців Волині

Лісовий бум: як грибний урожай збагатив мешканців Волині

Цьогорічний теплий жовтень порадував грибників щедрим урожаєм. Вірогідність назбирати багато хороших і «здорових» грибів суттєво зростає восени. На жаль, на Волині не скрізь можна відвідувати ліси у зв’язку з воєнним станом. 

Про це пише газета «Вісті Ковельщини».

Мешканцям, яким «повезло», ліс дарував неймовірний букет емоцій: спокій, зосередженість, гармонію, азарт, задоволення тощо. Лісові дари можна було заготовити собі на зиму, а ще  їх закуповували заготівельники, тож мешканці окремих населених пунктів мали можливість продати і отримати якусь копійчину.

Як ніколи раніше, в цьому році заготівельники приймали шапки червоних мухоморів. Ціна на закупівлю коливалась, і максимальна досягала 50 гривень за кілограм. Незвично у лісі було зустріти людину з кошиком мухоморів. А ще заготівельники приймають білі гриби трьох сортів, «польські», лисички, зелениці, «кози», путики, боровики золотисті, моховики та інші. Ціна білих грибів першого сорту становить 90 гривень за кілограм. А «кози», путики, зелениці закуповують  по 10 гривень. «Польські» гриби на даний час вартують 40 гривень за кілограм. Кажуть, що окремі сім’ї заробляють приблизно тисячу гривень у день.  

Читайте також:

Можливо зацікавить