Лучанина звільнили від тюрми після того, як він пішов на фронт

Лучанина звільнили від тюрми після того, як він пішов на фронт

Лучанина, якого засудили до двох років тюрми за ухилення від мобілізації, звільнили від покарання після того, як він сам пішов на фронт. Кримінальне провадження було закрито після підтвердження його військової служби.

Про це пише ІА Волинські новини з посиланням на сюжет ТРК «Аверс».

Лучанин Микола отримав повістку, але до пункту збору не прийшов, бо злякався. За ухилення від мобілізації йому присудили два роки тюрми. Проте чоловік подав апеляцію, 

«Перед самим відправленням мені сказали у військкоматі, що я зразу буду воювати. Тому я і злякався за своє життя. Вину визнаю», – розповів лучанин.

У лютому цього року Миколі присудили ув’язнення за ухилення від призову. Чоловік – розлучений, йому 32 роки, має сина.

«Я спочатку не боявся, бо був до війни обмежено придатним до військової служби. Коли йшов на медкомісію, то сподівався, що будуть якісь обмеження. А мені сказали, що я повністю придатний, йду воювати, – зазначив обвинувачений. – Куди мали відправити – не повідомляли. Сказали: з’явишся – тоді ми все розкажемо. Люди тільки здогадками живуть. Коли не знаєш точно, як воно все буде, то з’являється невизначеність і страх».

Прокурор просив для Миколи три роки тюрми. Суддя натомість призначила дворічний термін.

«Я не є якийсь там бандит, щоб сідати у в’язницю. Ну але розумію, що не виконав свій громадянський обов’язок, тому отримав покарання за це. Усі ми люди, є Конституція, щоб ми жили нормально. Що я можу сказати... Звичайно, страшно сідати в тюрму, не хочеться, але лишуся живий, може», – казав лучанин.

Згодом про Миколу дізналися вже в апеляційному суді. Але адвокатка повідомила, що він пішов на фронт. Просила звільнити чоловіка від кримінальної відповідальності.

«Додано довідку про те, що він проходить військову службу за мобілізацією. Можу представити її до суду», – зауважила Анастасія Савчин.

Відтак судді закрили кримінальне провадження. Судова біографія чоловіка тепер чиста.

«Вирок Луцького міськрайонного суду Волинської області скасувати. Звільнити Миколу Миколайовича від кримінальної відповідальності через зміну обставин. Кримінальне провадження стосовно обвинуваченого закрити», – резюмував суддя Волинського апеляційного суду Василь Подолюк.

Читайте також:

Можливо зацікавить