Луцьк закупить 30 нових тролейбусів та оновить контактну мережу

Луцьк закупить 30 нових тролейбусів та оновить контактну мережу

До Програми розвитку громадського транспорту Луцької міської територіальної громади на 2023-2027 роки внесли зміни під час сесії Луцькради у середу, 25 вересня. Такі зміни дадуть можливість придбання 30 одиниць нових тролейбусів, з яких 24 – без автономного ходу; 6 – з повноцінним автономним ходом в рамках спільного з Європейським інвестиційним банком, Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури України та Міністерством фінансів України проєкту «Міський громадський транспорт України ІІ».

Нагадаємо, Луцька міська рада взяла в кредит 6,3 мільйона євро в Європейському інвестиційному банку, терміном до 22 років, включаючи пільговий період до п'яти років, аби придбати 30 тролейбусів та повністю оновити парк громадського електротранспорту.

«Необхідність внесення змін до Програми розвитку громадського транспорту Луцької міської територіальної громади на 2023-2027 роки обумовлена потребою виконання Луцькою міською радою своїх зобов’язань, а саме: сплати частки співфінансування за поставлені товари в межах проєкту «Міський громадський транспорт України І», - йдеться у пояснювальній записці.

У документі зазначено, що ці зміни дають можливість придбання 30 одиниць нових тролейбусів, з яких 24 – без автономного ходу; 6 – з повноцінним автономним ходом в рамках спільного з Європейським інвестиційним банком, Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури України та Міністерством фінансів України проєкту «Міський громадський транспорт України ІІ».

Оновлення контактної мережі міста шляхом будівництва тролейбусної лінії, яка з’єднає мікрорайон підшипникового заводу з вул. Львівською, а також модернізація існуючих ліній та реконструкція поворотних стрілок.

«Зазначені заходи дозволять замінити автобуси з малою та середньою пасажиромісткістю електротранспортом, оновити існуючі тролейбуси, в яких завершився нормативний термін експлуатації, скоротити викиди вуглекислого газу та інших хімічних сполук, розвантажити центральну частину міста від автобусів з двигунами внутрішнього згорання, оптимізувати графіки рухута тролейбусні маршрути», - підкреслено у пояснювальній записці.

Читайте також:

 

Можливо зацікавить