Коли Луцьк отримає нові тролейбуси за понад 6 мільйонів євро

Коли Луцьк отримає нові тролейбуси за понад 6 мільйонів євро

Луцька міська рада взяла в кредит 6,3 мільйона євро в Європейському інвестиційному банку, терміном до 22 років, включаючи пільговий період до п'яти років, аби придбати 30 тролейбусів та повністю оновити парк громадського електротранспорту.

Процедуру закупівлі обговорювали у понеділок, 23 вересня, під час чергового засідання членів постійної комісії з питань планування соціально-економічного розвитку бюджету та фінансів під головуванням Андрія Разумовського.

Коли Луцьк отримає нові тролейбуси за понад 6 мільйонів євроКоли Луцьк отримає нові тролейбуси за понад 6 мільйонів євро

Як розповів директор департаменту економічної політики Борис Смаль, планують закупити 24 тролейбуси без автономного ходу, 6 – з повноцінним автономним ходом, які зможуть перевозити пасажирів там, де відсутня контактна мережа.

Коли Луцьк отримає нові тролейбуси за понад 6 мільйонів євро

«У середині жовтня плануємо оголосити міжнародний тендер, який безпосередньо проводить Європейський інвестиційний банк, аби закупити новий громадський електротранспорт. Якщо тендер успішно відбудеться, то перші тролейбуси місто зможе отримати у 2025 році. Але все залежатиме від того, хто з постачальників виграє закупівлю», – пояснив Борис Смаль.

Нагадаємо, комплексне вирішення проблеми пасажирських перевезень Луцької міської територіальної громади стало можливим завдяки співпраці з Європейським інвестиційним банком, Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури України та Міністерством фінансів України в рамках проєкту «Міський громадський транспорт України ІІ».

Читайте також:

 

Можливо зацікавить