Луцька районна рада залишилась без очільника: суд усунув з посади Олександра Гурського

Луцька районна рада залишилась без очільника: суд усунув з посади Олександра Гурського

Голову Луцької районної ради Олександра Гурського обрали із порушенням регламенту та всупереч вимогам законодавства. Відповідне рішення ухвалив Волинський окружний адміністративний суд ще у листопаді минулого року, а 8 апеляційний адміністративний суд Львова, куди районна рада звернулася із апеляцією, залишив усе без змін. Відтак, Луцька районна рада знову залишилась без очільника.

Про це «Конкуренту» повідомив депутат райради Євгеній Мікоян

Нагадаємо, що попередній очільник Луцької районної ради Олександр Омельчук втік за кордон, заявивши про політичний тиск. 

«Повідомлення про скликання позачергової сесії Луцької районної ради підписано та опубліковано 14.06.2021, що підтверджується наявним в матеріалах справи прінт-скріну з офіційного сайту Луцької районної ради, повідомлення про скликання ХІХ позачергової сесії Луцької районної ради, яка відбудеться о 15 год 30 хв 14.06.2023, було опубліковано о 08 год 00 хв того ж дня, тобто менше ніж за 24 години до проведення позачергової сесії.

Таким чином, під час скликання та проведення позачергової сесії Луцької районної ради 14.06.2023, відповідачем не забезпечено дотримання процедури доведення до відома депутатів і населення питань, які стали предметом розгляду позачергової сесії районної ради», - йдеться в ухвалі Волинського окружного адміністративного суду. 

 Суд вважає, що депутати Луцької районної ради та населення не були належним чином повідомлені про скликання сесії та про порядок денний сесії Луцької районної ради.

У рішенні також йдеться про те, що за загальним правилом скликання сесії має відбуватись на пізніше, як за 10 днів до сесії, водночас Закон №280/97-ВР та Регламент передбачає можливість доведення рішення про скликання сесії ради до відома депутатів і населення не пізніш як за день до сесії, але виключно у виняткових випадках.

Відтак, рішення Луцької районної ради Волинської області від 14.06.2023 № 19/9 суд визнав таким, що прийняте всупереч вимогам закону в частині порядку та способу його прийняття, апеляція це підтвердила.

Нагадаємо, із адміністративним позовом до суду звернувся депутат райради Віталій Сніжко після проведення сесії Луцької районної ради, яка відбулася 14 червня 2023 року і на якій головою обрали Олександра Гурського.

Читайте також: 

Можливо зацікавить