Луцькі електробуси в Європі та шацький борщ з кров'ю кабана: у відомому телешоу зірки шоубізнесу розгадували факти про Волинь

Луцькі електробуси в Європі та шацький борщ з кров'ю кабана: у відомому телешоу зірки шоубізнесу розгадували факти про Волинь

У неділю, 26 листопада, вийшов черговий епізод телешоу «Я люблю Україну». У одному з раундів випуску команди здогадувались, чи правдивими є цікаві факти про Волинь.

Про це журналістам ВСН стало відомо під час перегляду шоу.

У сьомому раунді «Карта» ведуча називала факти учасникам команд по черзі. А вони мають відповідати швидко та коротко: так чи ні. За помилку учасник має витягнути брусок із Дженги, а якщо ж відповідь правильна, то це робить хтось із команди супротивників. Той, на кому вежа завалиться – приносить команді поразку, а конкурентам 10 балів.  

Зокрема прозвучали й факти про Волинь.

Ведуча Ксенія Мішина розповіла команді Володимира Дантеса, що на вулицях міста Люблін курсують електробуси, які виробляють у Луцьку. Вони відповіли, що це правда. І це насправді так і є. На луцькому заводі «Богдані» виготовляють автобуси з електродвигунами, що курсують в польському Любліні.

Згодом ведуча телепроєкту також поділилась, що в містечку Шацьк що на Волині, можна скуштувати борщ із кров'ю дикого кабана. Це також був правдивий факт. «Дантесівці» знову вгадали.

Зазначимо, що волинський борщ «на крові» свого часу вразив відомого кулінара Євгена Клопотенка. Рік команда кухаря їздила Україною та збирала рецепти цієї страви, аби сформувати облікову карту для подачі на розгляд Експертної ради. Під час експедиції їх найбільше вразив борщ із крові щойно заколеного кабана, рецепт якого знайшли члени громадської організації у Шацьку, що на Волині, інформує Волинь-нова.

«Дуже цікавий борщ з кров’ю кабана. Мисливці вбивають, готують бульйон на печінці та нутрощах й додають кров кабана. Він смачний, але чимось схожий на кров’янку, густий», – пояснив Клопотенко виданню «Дивогляд»

Довідково:

У шоу «Я люблю Україну» дві команди, що складаються з двох гравців і капітана, змагаються у відповідях на різноманітні питання з української історії, культури, традицій, географії, туризму та інших областей. Капітани не змінюються впродовж сезону. Ними є Володимир Дантес та Юрій Ткач. Кожного випуск у них з’являються нові зіркові «підлеглі» - актори та акторки, співаки та співачки, телеведучі, коміки та інші. Ведучою проєкту стала Ксенія Мішина.

Читайте також:

Можливо зацікавить

день народження Вербна неділя

Виховала 3 дітей, 5 онуків, 8 правнуків та вже тішиться 2 праправнуками: бабуся з Волині відзначила 91-річчя

рецепт
відео

Давня волинська страва: розповіли рецепт мандричків

Росія Україна
відео

«Я не вибирала, де мені народитися»: росіянка, яка 17 років живе на Волині, хоче отримати громадянство України

війна смерть

Дві трагічні звістки в громаді за два дні: обірвалось життя Героя з Волині Андрія Семенюка

Затори
відео

На трасі Луцьк-Ковель утворився довжелезний затор

журналістка війна

Чоловік зараз захищає Україну: на Волині прощатимуться із журналісткою-Героїнею Аллою Пушкарчук. Оновлено

війна Волинь

Не встиг навіть відгуляти своє весілля: життя захисника з Волині передчасно обірвалось на Запоріжжі

На Волині Денис Шмигаль оглянув хід будівництва другого рівня захисту на енергетичних підстанціях
фото

На Волині Денис Шмигаль оглянув хід будівництва другого рівня захисту на енергетичних підстанціях

війна загибель
відео

Важке поранення стало смертельним: на Волині попрощались із Героєм Володимиром Ксенофонтовим