«Луцькводоканал» не піднімає тарифи, тому змушений звертатися за допомогою до Луцької міської ради

«Луцькводоканал» не піднімає тарифи, тому змушений звертатися за допомогою до Луцької міської ради

На розгляд найближчої сесії Луцької міської ради внесуть питання про внесення змін до Програми підтримки комунального підприємства «Луцькводоканал» на 2024–2025 роки. Йдеться про дофінансування. «Луцькводоканал» змушений звернутися за допомогою до міської ради, адже тарифи на свої послуги підприємство не піднімає для населення, а вартість електроенергії для нього зросла до 10 гривень за кіловат.

Про це йшлося у понеділок, 29 липня, під час засідання комісії Луцької міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергоощадності.

Директор «Луцькводоканалу» Віктор Гуменюк розповів присутнім депутатам, що електроенергія для комунального підприємства зросла до 10 гривень за кіловат, тоді як у діючому тарифі вона закладена на рівні 5,20 грн за кіловат. Також є інформація, що електроенергія для «Луцькводаканалу» здорожчає ще більше із 1 серпня.

«Змінились правила гри. Ніякої заборгованості за електроенергію не може бути апріорі. Якщо хочеш електрику, то обов’язково плати. Не можеш платити – переходиш на «Укрінтеренерго» - постачальника «останньої надії».

Коли ти переходиш до постачальника «останньої надії», то маєш відкривати одразу розподільчі рахунки. 60% у тебе автоматично знімається. Тоді виходить, що люди залишаться без зарплати, будемо без палива і так далі», - пояснив він.

Члени комісії рекомендували розглянути відповідний проєкт рішення про дофінансування підприємства на сесії Луцької міської ради, що відбудеться у середу, 31 липня.

Читайте також:

Можливо зацікавить