Люди читають ср*кою: священник з Волині розповів, чому відвідав Пашу «Мерседеса»

Люди читають ср*кою: священник з Волині розповів, чому відвідав Пашу «Мерседеса»

Волинський священник ПЦУ Віктор Мартиненко пояснив, чому відвідав скандального митрополита УПЦ МП Павла Лебедя, якого обвинувачують у запереченні збройної агресії РФ і розпалюванні міжрелігійної ворожнечі. 

Про це священник написав на своїй сторінці у фейсбуці. 

Нагадаємо, Віктор Мартиненко отримав багато критики після того, як опублікував фото зі скандальним Павлом Лебедем, якого нещодавно відвідав.

Віктор Мартиненко зазначив, що раніше у нього був великий особистий конфлікт із Павлом Лебедем, тому він з ним зустрівся для «взаємного християнського примирення». Далі подаємо допис без змін:

«Не знаю, писати то, чи ні. Чесно не знаю. Бо люди читають сракою. Сракою люди читають! Тож для тих, хто прочитав мій попередній допис не розумом, а сракою, розтолкую по пунктах:

1. У першому реченні вчорашнього посту, я написав, що мав, маю і матиму різні погляди з митр. Павлом Лебедем, рекомим Паша Мерседес. Ніде і ніяк я не сказав, що солідаризуюся або виправдовую його слова чи вчинки. Також я не сказав що міняю своє ставлення до тих слів чи вчинків.

2. Свого часу я мав особистий конфлікт з цією людиною, який виходив у публічну площину, дійшло навіть до прокльонів. Тож моя християнська совість спонукала зустрітися з людиною особисто, для взаємного християнського примирення. Вважаю, що маю на це право, попри чисельні гнівні коментарі та відписки у фб.

3. Я зробив це не від ПЦУ, Ставропігії, батьківського комітету, ОСББ, чи садового товариства. Я як людина прийшов примиритися з іншою людиною, з якою був у особистому, та навіть публічному конфлікті.

4. Заповідь Христова наказує нам відвідувати ув'язнених. Євангеліє не конкретизує кого можна, а кого ні. Відтак, відвідування ув'язнених - історично стала практика для християнських священнослужителів. Обов'язок священика іти навіть до довічно ув'язнених серійних вбивць. І так є у всьому світі.Митрополит Павло обмежений у свободі - перебуває під домашнім арештом - тож є ув'язненим за рішенням суду.

5. Інтер'єри його хати - то інтер'єри його хати, а не моєї. Я за них відповідальності не несу, і немає чого писати свої враження про них у мене в коментарях. Мені пропонували не роззуватися, але я хлопець простий, звик у хаті роззуватися, тож зняв чоботи і мені запропонували капці, які всім так сподобалися)

6. Я нічого не писав про його винність чи невинність. Нічого. Не писав. Провини митрополита Павла доведе чи не доведе Суд. Не коментатори у фб, а саме Суд! Іменем України йому оголосять вирок.

7. Ми всі сьогодні пригнічені, травмовані, розбиті, виснажені та емоційні через страшну біду війни. Але, я впевнений, заповіді Христа, актуальні завжди - і зараз для нас теж. Зокрема заповідь про особисте примирення і прощення образ.

8. Деякі звинувачують мене у бажанні хайпу, мовляв, навіщо то виставляти у фб? Є буденністю, що соцмережі, стали частиною нашого життя. Так, я виставляю як танцюю тік-токи зі своїми дітьми, тож виставив як зустрівся з людиною, з якою нас вважали затятими ворогами.

9. Свого часу святитель Іоанн Павло II, відвідав у тюрмі Мехмета Агджу, який у нього стріляв і мало не вбив. І примирився з ним. Я не рівняюся. Я беру приклад. Саме це я вважаю християнством. Амінь!

P.S. І ще. Для тих, кого то вельми зачепило. Скажу вам, я відвідував свого часу ще й іншого митрополита. З ним я не мав особистого конфлікту, а такий, - скажімо, історично-світоглядний. То був митрополит, бувший Київський. Я взяв у нього благословення. І мав того дня такий само мир на душі, як вчора. Багато хто зреклися того, хто вивів їх у люди та дав життя, і дорікають мені, що я відвідав того, хто мене проклинав?.. Підіть післязавтра, - є нагода - привітайте з іменинами і теж сфоткайтесь на фб. Слабо?)», - написав священник.

Читайте також:

Можливо зацікавить

На Волині вчителька висипала пачку снеків на голову учениці: як реагують користувачі мережі

На Волині вчителька висипала пачку снеків на голову учениці: як реагують користувачі мережі

Скандал на Волині: вчителька висипала пачку снеків учениці на голову
відео

Скандал на Волині: вчителька висипала пачку снеків учениці на голову

Антимонопольний комітет України зобов'язав Володимирське ТМО скасувати результати тендеру на будівництво реабілітаційного центру

Антимонопольний комітет України зобов'язав Володимирське ТМО скасувати результати тендеру на будівництво реабілітаційного центру

ТЦК, скандал, Суми

Новий скандал з ТЦК у Сумах: чоловік після візиту опинився у лікарні у важкому стані

Не визнає України та вважає себе громадянкою «Союзу РСР»: волинянка з палицею накинулась на працівників водоканалу

Не визнає України та вважає себе громадянкою «Союзу РСР»: волинянка з палицею накинулась на працівників водоканалу

втрати

Скандал у Луцьку: чоловіки виявили неповагу до прощання з полеглим Героєм

ТЦК футбол

«Людину просто викрали. Жодної інформації про нього немає»: ТЦК забрав українського футболіста прямо з вокзалу

Світязь пляж

Скандал на Волині: пляж на Світязі відгородили парканом і ровами з водою

футбол побиття

Скандал на Волині: вболівальник під час матчу побив футболіста