Можна не всім: чим корисна капуста, а кому з обережністю її їсти

Можна не всім: чим корисна капуста, а кому з обережністю її їсти

В очікуванні непростої зими квашена капуста — саме той продукт, яким варто запасатися. Адже вона — джерело багатьох вітамінів, ще й до того вона чудово зберігається без холодильника, що в умовах перебоїв з електроенергією є, безперечно, великим плюсом. 

Чи знаєте ви про користь квашеної капусти? Звісно, знаєте, адже про це кричать з кожної праски, що квашена капуста це буквально суперфуд, який майже не має калорій та несе в собі багато користі - пояснюють Добрі новини.

При ферментації капуста виробляє пробіотики, які добре впливають на травлення, запускаючи роботу кишківника. А також квашена капуста має високий вміст вітамінів С, К та групи В, які зміцнюють імунітет та нервову систему. І так, це все дійсно правда, але мало хто говорить про те, що у квашеної капусти є ще інша сторона.

Можна не всім: чим корисна капуста, а кому з обережністю її їсти

Що не так з квашеною капустою?

У деяких людей або при надмірному вживанні квашена капуста може, навпаки, викликати проблеми з травленням, а саме роздратувати кишківник. І замість очікуваної користі ви проводите весь вечір на “білому троні”. Чому так відбувається?

Загалом, це явище безпечне та не несе ніякої шкоди організму. Річ у тім, що квашена капуста це ферментовані овочі, які містять багато молочнокислих бактерій. Якщо людина не звикла до такої їжі, це може занадто сильно подразнювати перистальтику кишківника, що викликає рідкий стул.

Можна не всім: чим корисна капуста, а кому з обережністю її їсти

Також капуста сама по собі містить багато клітковини, і для когось це супер, а у когось організм не готовий до перетравлювання такої великої кількості волокон. Це прискорює перистальтику, і ми отримуємо очевидний результат.

Крім того, є люди, чиє травлення взагалі погано реагує на ферментовані овочі, це може бути не тільки квашена капуста. Тому, якщо після її вживання ви помітили у себе такі симптоми, не переживайте все це пройде за декілька годин.

І якщо все ж ви не можете утриматися від улюбленого смаколика, починайте їсти його у невеликій кількості, не по 150-200 грамів одразу, а по одній 1-2 столовій ложці, поступово збільшуючи порцію, даючи організму час звикнути.

Читайте також: 

Можливо зацікавить