Його знання і вміння вражають: у Луцьку живе 10-річний феномен

Паралімпійські ігри

10-річний лучанин Максим Оніщук посідає призові місця з плавання та має надзвичайну пам'ять - знає сотні дат історичних подій, дні народження всіх відомих спортсменів.

Хлопчик від народження незрячий. Але це не заважає йому дивувати довколишніх своїми здібностями. Талановитий хлопець живе в суцільній темряві, але випромінює світло, йдеться в сюжеті ТСН.

Нещодавно Максим повернувся із змагань, де отримав три золоті нагороди.

Лучанин розповідає, що його мрія - здобути перемогу на Паралімпійських іграх.

Займатися плаванням Максим почав два роки тому, аби виправити поставу.

«Після місяця занять всі почали бачити, що у мене добре виходить. Тому я й продовжив ходити на плавання», - розповідає лучанин.

Поряд з Максимом завжди його команда: батьки та брат, які в нього вірять та завжди підтримують.

«Він дуже сильний хлопчик. Пишаюся ним. Знаю, якщо Максим чогось захоче, то він обов'язково цього досягне», - каже мама хлопчика.

Максим не бачить із народження. Попри побоювання батьки віддали хлопчика у звичайну школу. Кажуть, що ще в раньому віці Максима помітили, що він дуже самостійний та кмітливий.

«Ми багато йому читали. Можливо, тому в Максима так добре розвинулась пам'ять», - ділиться батько лучанина.

Хлопець швидко все запам'ятовує й тримає в голові всі важливі дати з хронології повномасштабного вторгнення. А ще безпомилково називає дні народження футболістів. І навіть може пригадати що було дня рік чи кілька тому.

Не нахваляться своїм учнем й учителі. З дитиною, яка нічого не бачить, їм довелося працювати вперше.

На літніх канікулах Максим готуватиметься до наступних змагань з плавання. Хлопчик сподівається, що спортсмени спілкуватимуться українською, а не так, як було на попередньому турнірі, для лучанина це принципово.

«Всі говорили російською мовою, а я цього дуже не люблю», - зазначає Максим.

На спеціальній друкарській машинці шрифтом Брайля вистукує побажання тим, ким захоплюється, пишається і завдячує життям на рідній землі.

«Низький уклін і тричі слава українським захисникам», - говорить хлопчик.

Читайте також:

Можливо зацікавить