Мама не знала, де воює син, бо це було його останнім проханням: історія Героя з Луцька Дениса Кудрявцева

Мама не знала, де воює син, бо це було його останнім проханням: історія Героя з Луцька Дениса Кудрявцева

Сестра 41-річного Героя з Луцька Дениса Кудрявцева Ольга поділилася спогадами про брата, який загинув на війні з російськими окупантами. 

Страшна звістка про загибель Героя прийшла у листопаді 2022 року, - пише Ольга у фейсбуці.

Нагадаємо, Денис Кудрявцев служив у другій роті першого стрілецького батальйону 14-ї ОМБр. Його бойовий побратим Вадим Оксенюк на позивний Халк каже: у Володимирі під час підготовки з ним і познайомилися. Відтоді дружили. Додає: багато хлопців Дениса батьком кликали, бо був дуже відповідальним і турботливим: пильнував, щоб були нормально екіпіровані, нагодовані. Часто й сам хлопцям готував. Бій 1 листопада 2022 року біля села Ягідного під Куп’янськом став останнім для Дениса Кудрявцева. Він якраз присів, щоб забити в карту на планшеті геолокацію. І осколок ворожого снаряда впився йому в шию. Разом із ним загинуло ще троє побратимів. Було багато поранених.

«Рік без Тебе… Ніколи не зможу забути цей страшний осінній ранок… в той день, мій світ для мене розколовся навпіл, який розірвав моє серце та душу на частини… Всі ще сплять, тут дзвінок… чую в трубку ридаючий голос, який ледве шепоче ці страшні слова: «Дєні немає… вибач… не вберегли»… Як немає, як?? В мене шок, почала кричати в трубку: «алло, це сон ? алооо, а там гудки…», - йдеться у дописі.

Ольга розповіла, як сповістила гірку звістку рідним. 

«Ледве ноги  які просто не йшли, досунула до неї: «Мама, Дєні немає, не вберегли, пробач, пробач, що ти не знала де воював твій син, це було його останнє прохання… немає більше Дєні.. немає… Моя Мама як стіна спочатку побіліла, і водночас почервоніла, далі швидка… стогін, плач, крики… і стукіт материнського серця, яке просто виривалось із грудей… Не знаю як, та після тих заспокійливих, беру себе в руки, бо розумію, що всім про нашу біду сповіщаю я… В мене ще досі стоїть, ця картина, коли дружина «рвала на голові волосся», коли кричала на все управління, коли взяла телефон та дзвонила до свого коханого : «Кіць це не правда, скажи, що ти живий»…. Але, на жаль, ми всі знали, що це лише її надія, а Дєні вже немає… Знову швидка….далі батько, в якого серце ледве не зупинилось… Потім дітки, які в одну секунду осиротіли, та до останнього не вірили, що тата вже ніколи живим не побачать…», - пригадує події того страшного дня Ольга.

Старшому сержанту з Луцька Денису Кудрявцеву просять посмертно присвоїти звання Героя України. Підтримати петицію можна за цим посиланням.

«Мій рідний, коли Тебе привезли в труні, я доторкнулась до Тебе, а Ти холодний і мовчиш…..мені так хотілось відігріти Тебе і нікуди не відпускати, і нікому не віддавати…Твої друзі, рідні, знайомі все йшли і йшли, та засипали Твою могилу квітами… Ця біль впала мені на груди, і розчавила мою душу, тепер там порожньо. Так, я живу….та забула як пахне щастя, як виглядає радість, я забула як можна безтурботно сміятись….. На душі в мене лишився сум, мій сум, з яким живу щодня….. без Тебе мій Рідний Брат…В моїй оселі біль та смуток… І якщо Вам скажуть час лікує, не вірте це не правда, на жаль, ця біль на усе життя… Прохання до усіх лучан, у Вас є остання можливість вшанувати Героя, який віддав життя заради нас усіх. Прошу долучитись до підписання петиції, яку створили його побратими, в памʼять про свого командира, який врятував не одне життя», - додала Ольга.

Читайте також:

Можливо зацікавить