Звістку про загибель отримала через два з половиною місяці: мама Героя з Волині два роки не може похоронити сина

Два роки окупанти не віддають тіло 20-річного Героя з Волині

Світлана Волошук - мама Героя з Волині, який загинув у 20 років, обороняючи Маріуполь. Жінка і досі рівняється на свого сина, хоча його вже немає серед живих. Її Михайлу, захиснику з «Азову», було лише 20, коли віддав життя, обороняючи Маріуполь. Через два роки після страшної дати жінка усе ще сподівається, що колись-таки зможе поховати сина.

Про це йдеться у сюжеті 12 каналу. 

«Мої дітки - мій всесвіт, але син це щось особливе», - зізнається Світлана Волошук, мама загиблого Героя. 

Ковельчанка Світлана стоїть поруч з фотокарткою свого сина Михайла на виставці пам’яті бійців полку «Азов», що діє у Волинському краєзнавчому музеї.

Її Михайло мріяв бути військовим, і коли йому виповнилося 18 років - за кілька років до повномасштабної війни - поїхав у Київ на курси бійців на базі «Азову». Захопився спецпризначенцями завдяки тренерам у секції

«Михайло казав, що військовий - це найкраща робота в світі. Він жартома це робив, але у нього взагалі такий гумор саркастичний був», - додає мама загиблого захисника. 

Наставниками його були Азовці з міста Ковеля. Ось і він був наймолодший серед Азовців. Пізніше доєднався і, на жаль, тренер і наставник спортивного клубу «Рукопаш гопак» також загинули. 

Михайло Волошук мав позивний «Сампер» - за назвою улюбленої комп’ютерної гри. Коли почалася війна, разом із побратимами полку став на оборону Маріуполя. Родину у цю пору завжди підбадьорював. Казав, що все добре та хвилюватися за нього не потрібно. 4 березня 2022 року під час бою на околицях міста: ворожий танк влучив у бронеавтомобіль, де перебував Михайло.

«Звістку про його загибель я отримала 16 травня, тобто майже через два з половиною місяці після його загибелі. Я про нього нічого не знала, але знала, що там запеклі бої, і мені повідомляли, що він на позиціях, серед загиблих і поранених його немає, але, на жаль, все насправді сумніше», - зізнається Світлана Волошук. 

Світлана одразу почала власне розслідування, адже всі, з ким він був на завданні, або загинули, або здалися в полон. Зараз у неї залишається не закритим найболючіше питання.

«Я вже третю весну чекаю свого сина, адже країна-агресор, країна-терорист, не віддає навіть тіла загиблого. Тому на сьогоднішній день він не похований», - зізнається мама загиблого. 

Жінка живе спогадами. Пригадуючи сина маленьким, Світлана з усмішкою розповідає, що він любив історію та фізкультуру.

«Михайло був сором'язливий хлопчик тендітної статури, але пізніше, вже у «Азові», почав мужніти. Я бачила, як він ріс, мужнів, його плечі ставали великими, а вуса перші виросли. Я просто щиро раділа, що він знайшов себе і знаходиться там, де дружба і побратимство справжнє», - пригадує Світлана Волошук. 

Зараз допомагає жити Світлані її старша донька та Азовська родина - рідні загиблих, з якими вони об'єдналися та створили громадську організацію «Серце назовні».

«Я намагаюсь просто не падати духом, адже черпаю наче від нього сили. Адже знаю, який він був сильний в свої 18 років і ось уже 20 років досяг в АЗОВІ. Наскільки він був сильний і з почуттям гумору, і я просто думаю, як він би на це відреагував, як я себе поводжу чи горюю чи це. Я просто збираю себе до купи і продовжую працювати», - підсумовує мама 20-річного Героя з Волині. 

З історією Михайла, а також його побратимів можна ознайомитися і у Волинському музеї: 200 світлин бійців полку «Азов» з описами будуть тут в експозиції до 8 квітня.

Читайте також: 

Можливо зацікавить

втрати України
відео

7-річний Дмитро та семимісячний Матвій втратили Батька: на Волині прощались із Героєм Сергієм Віннічуком

втрати

Скандал у Луцьку: чоловіки виявили неповагу до прощання з полеглим Героєм

Бахмут

У молодому віці пройшов пекло війни: на Волині прощатимуться із Героєм Владиславом Богомазом

війна втрати

Заповів, щоб на його могилі завжди були білі ромашки: Герою з Волині навіки 21

Навіки 24: на Волинь «на щиті» привезли тіло Героя Владислава Богомаза. Відео
відео

Навіки 24: на Волинь «на щиті» привезли тіло Героя Владислава Богомаза. Відео

На війні загинули батько і син: на Волинь «на щиті» повертається Герой Петро Вакулінський

На війні загинули батько і син: на Волинь «на щиті» повертається Герой Петро Вакулінський

На Волині прощалися з Героєм Олександром Гуричем
фото

Безутішною залишилася дружина, осиротіли діти: на Волині всім селом ховали Героя Олександра Гурича. Фото

Тримала у руках портрет загиблого Героя з Волині: у Варшаві сестра воїна у заплямованому кровʼю одязі вийшла на акцію проти росіян
фото

Тримала у руках портрет загиблого Героя з Волині: у Варшаві сестра воїна у заплямованому кровʼю одязі вийшла на акцію проти росіян

На Волинь «на щиті» назавжди повернулися полеглі на війні Герої. Відео
відео

На Волинь «на щиті» назавжди повернулися полеглі на війні Герої. Відео