Мер Луцька ініціював звернення до Нацполіції щодо смороду в місті

Мер Луцька ініціював звернення до Нацполіції щодо смороду в місті

За останні 3 місяці більше 400 людей поскаржилися на сморід у Луцьку. Переважна більшість невдоволених - мешканці районів ЛПЗ, Львівської, Володимирської та Вересневого.

Про це стало відомо у вівторок, 8 серпня, під час розширеної наради з міським головою Ігорем Поліщуком.

Аби визначити причину смороду представники відділу екології Луцькради створили спеціальну комісію.

«На півдні міста виникає неприємний запах, ймовірно, через діяльність Гнідавського цукрового заводу та «Біопаливно-енергетичної компанії». На це поскаржилися 410 людей, 300 з яких - мешканці південних районів міста. Аби знати напевне та усунути причини смороду ми створили комісію у Боратинській громаді», - повідомила директорка відділку екології Луцької міської ради Оксана Лисак

Оксана Лисак розповіла, що зараз вони проводять спільну роботу з Боратинською громадою, аби ліквідувати жахливий запах. 

Мер Луцька ініціював звернення до Нацполіції щодо смороду в містіМер Луцька ініціював звернення до Нацполіції щодо смороду в місті

Цікавим є те, що власний моніторинг ситуації зі смородом, що проводили представники Гнідавського цукрового заводу та «Біопек» не показав жодних відхилень від норми. Аби дізнатися справжню причину неприємного запаху у місті мер Луцька Ігор Поліщук ініціював написати заяву у поліцію для порушення кримінального провадження.

«Заява до Нацполіції надасть контролюючим органам можливість проводити необхідні перевірки», - зауважив мер Луцька Ігор Поліщук.

Нагадаємо, адміністрація Гнідавського цукрового заводу заперечує причетність підприємства до смороду, мовляв, діяльність заводу припинена від листопада. 

Читайте також:

Можливо зацікавить