«Ми довели всьому світу, що Україна непереможна»: переможець «Євробачення» з Волині розповів про рідний край та свою творчість

«Ми довели всьому світу, що Україна непереможна»: переможець «Євробачення» з Волині розповів про рідний край та свою творчість

Тимофій Музичук — відомий музикант, соліст гурту «Kalush Orchestra» з Волині. Гурт знаний на весь світ. Водночас - це цікавий та несподіваний представник сучасної української сцени. Відтак, будуючи власну міфологію, «Kalush Orchestra» щоразу збирає навколо себе чималу кількість вірних і, головне, вдячних шанувальників. Як відомо, 2022 року цей гурт здобув перемогу на «Євробаченні» з піснею «Стефанія», демонструючи незламність та багатовікову історію українського народу.

Після перемоги музиканти влаштували тур, а зараз мають музичний тур Україною. Під час концертів вони збирають гроші для Збройних сил України.

Про виступ на «Євробаченні», теперішню діяльність гурту та плани на майбутнє волинянин Тимофій Музичук розповів у інтерв’ю Волинь infa.

- Вітаємо на Волині! З чим у Вас асоціюється наш край?

- З дитинством, друзями, родиною та музикою. Це моя мала Батьківщина, я народився у селі Пісочне Ковельського району. Саме тут почалася нескінченна любов до музичної культури, яка згодом переросла у щось значно більше. Тут були перші досягнення та помилки, тут я закінчив коледж культури і мистецтв імені Ігоря Стравінського за класом «народні інструменти», куди ми з Віталіком Дужиком, до речі, нещодавно завітали. Завжди приємно повертатися в місця, з якими повʼязано так багато теплих спогадів

- Які поштовхи надала війна гурту «Kalush Orchestra»?

- Війна дала нам поштовх більше працювати, допомагати Україні, збирати кошти на благодійність і проводити різноманітні аукціони. Звісно, у перші дні повномасштабного вторгнення було відчуття розгубленості: що робити, як діяти. З часом ми зрозуміли, що завдяки своїй аудиторії можемо робити корисні справи, розповідати світу про війну та популяризувати українську культуру. Нам часто кажуть, що концерти «Kalush Orchestra» дуже підбадьорюють і надихають, а для українців за кордоном – це ще й можливість відчути себе як вдома хоча б на півтори-дві години. Коли бачиш емоції людей і чуєш такі слова, то розумієш, що ти на своєму місці й заряджаєшся працювати далі.

- Продовжіть фразу «Участь в «Євробаченні» – це шанс..»

- Це можливість познайомити з українською культурою європейську аудиторію. Українська музика має лунати по всьому світу, тож участь в «Євробаченні» – шанс це зробити.

- Яким Ви бачите конкурс «Євробачення» через 5 років?

- «Євробачення» продовжуватиме знайомити з цікавими артистами з усіх куточків Європи й ставатиме ще більш популярним пісенним конкурсом. Може, через 5 років Євробачення знову буде проведено в Україні. Тільки уявіть: Донбас Арена, вся Європа з’їдеться до України, всі будуть у захваті від високого рівня організації події та неймовірних пейзажів мирної вільної держави.

- Топ-5 треків у вашому плей-листі?

- Stromae – tous les mêmes

Stromae – papaoutai

KARNA – Party на Прикарпатті

System Of A Down – Chop Suey!

AC/DC – Thunderstruck

- Топ 3-речей які Ви зробите після перемоги?

- Передусім подивлюся на мирне українське небо, подякую Богу та ЗСУ за перемогу. Обовʼязково відвідаю Крим, тому що не мав можливості зробити це раніше. З «Kalush Orchestra» вирушимо у переможний тур і, сподіваюся, випущу сольний трек на честь нашої перемоги.

- Які подальші плани?

- Ми продовжуємо активно працювати над створенням нових  пісень, готуємо нову програму, з якою вже навесні 2024 року у «Kalush Orchestra» розпочнеться великий тур Україною. Він буде розділений на декілька частин, тому охопимо максимальну кількість міст.

- Побажання волинянам:

- Казкового настрою, безмежного щастя, чудових новин і рідних людей поряд. З прийдешніми святами!

Читайте також:

Можливо зацікавить

Митрополит Луцький та Волинський Михаїл

9 травня: хто з волинян святкує День народження

Буча втрати

За тиждень до загибелі відсвяткував 39-річчя: захисник з Волині отримав смертельні поранення під Бучею

поховання військового
фото

З перших днів вторгнення став на захист України: на Волині прощались із Героєм Дмитром Громовим

війна багатодітний батько

Три дні не дожив до свого 43-річчя: батько п'ятьох дітей з Волині загинув унаслідок обстрілу з російського танка

Декламує вірші та збирає гроші на ЗСУ: натхненна історія хлопчика-зірки з Луцька

Декламує вірші та збирає гроші на ЗСУ: натхненна історія хлопчика-зірки з Луцька

збір ЗСУ

Воюють на одному з найважчих напрямків фронту: оголосили про збір коштів для волинської бригади

втрати

Не встиг відзначити 40-річний ювілей: внаслідок поранення обірвалось життя Героя з Волині Олександра Гурича

зниклий безвісти загибель

Надію обірвав тест ДНК: підтвердили загибель Героя з Волині Вадима Ковальчука

Віктор Давидюк

8 травня: хто з волинян святкує День народження