«Ми готувалися до великих втрат», - військовий поділився подробицями операції ЗСУ в Курській області

«Ми готувалися до великих втрат», - військовий поділився подробицями операції ЗСУ в Курській області

Бійці бригад, які спочатку брали участь в операції на території Курської області, до останнього не знали місце своєї місії. Лише перед самим заходом командири попросили їх утриматися від дзвінків рідним і не розголошувати місце перебування. 

Про це Новини.LIVE розповів один із бійців бригади, що бере участь в операції на Курщині.

"Нашу бригаду повністю вивели із Донбасу, сказали, що штурмова бригада не може стояти в обороні, а брати участь у штурмах. Спершу нічого не було зрозуміле, а коли стало ясніше – спершу здивувались. Але ми військові – виконуємо наказ керівництва. А коли ми безперешкодно зайшли на територію РФ і побачили, що росіяни взагалі не готові – це нас усіх дуже збадьорило. Нарешті ми пішли вперед", — розповів військовий.

За його словами, в операції у Курській області задіяно чимало одиниць західної техніки, "якої раніше не бачили".

"Мабуть, її спеціально приховали саме для цієї операції. Техніка хороша, дуже береже наші життя. І до речі, всі очікували, що у нас буде багато втрат у цій операції, але насправді їх мізер у порівнянні із наступом минулого року. А ми готувалися до втрат, до речі", — каже військовий.

Також він відзначив вмотивованість колишніх ув’язнених, які добровільно вступили до лав ЗСУ та теж задіяні у Курській області: 

"Здивувало, що вони так рвуться у бій і дуже добре проявляють себе. Помітна висока мотивація. Курськ — не кінець, готується ще щось цікаве". 

Як планувалася операція на Курщині

За даними видання The Economist, дану операцію український Головком почав планувати у липні. Аби уникнути витоку інформації, про неї знало досить обмежене коло осіб. Серед варіантів прориву на територію РФ був удар в Брянській області на півночі, Курській області та комбінація цих двох або більше ударів. Основна мета — зменшити тиск окупантів на Донбасі та створення сильніших позицій для будь-яких майбутніх переговорів із РФ. 

Нагадаємо, головнокомандувач Збройних сил Олександр Сирський доповів президенту Володимиру Зеленському деталі операції в Курській області. За словами глави держави, Україна досягає поставлених цілей. На ранок є і чергове поповнення обмінного фонду для нашої держави. Крім того, Зеленський та Сирський обговорили і деякі аспекти нашої ракетної програми.

Читайте також: 

Можливо зацікавить