Митники затримали двох волинян, які перевозили автівки з підробленими документами

Митники затримали двох волинян, які перевозили автівки з підробленими документами

У пункті пропуску «Грушів – Будомєж» правоохоронці затримали двох мешканів Волинської області, які намагалися ввезти в Україну чотири автомобілі з фальшивими документами.

Про це повідомила Львівська митниця.

Двоє мешканців Волинської області віком 62 і 28 років, прибули в пункт пропуску «Грушів – Будомєж» з метою переміщення через митний кордон України легкових автомобілів «Форд Ескейп», «Мазда CX-5», «Тойота Королла Крос», «Акура», придбаних за кордоном для українських громадян.

Однак під час перевірки законності перевезення авто, працівники митниці з’ясували, що довіреності на транспортні засоби є підробленими.

За інформацією нотаріуса, прізвище якої фігурує у документах в першому епізоді: «Дії щодо видачі довіреності, нею не вчинялися, особи, які в неї оформляли документи, їй не відомі».

Щодо автомобілів «Тойота» та «Акура», то за запитом Львівської митниці в одному з регіональних управлінь Мін’юсту повідомили: діяльність нотаріусів, які, начебто, «видали» довіреності, зупинена, а робоче місце одного з них знаходиться на тимчасово окупованій території.

За цими фактами складено адмінпротоколи, відповідно до за ч.1 ст. 483 (Переміщення або дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю) МКУ.

Транспортні засоби тимчасово вилучено. Невдовзі справи будуть розглядатися в суді.

Також вирішується питання щодо повідомлення в правоохоронні органи,

за ознаками злочину, передбаченого ст.358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України.

Читайте також:

Можливо зацікавить