Мобілізація по-новому: чи видаватимуть українцям і далі повістки на вулицях

Мобілізація по-новому: чи видаватимуть українцям і далі повістки на вулицях

Тепер на вулицях та в громадських місцях по всій крайні, ймовірно, не будуть виписувати та вручати повістки. У цьому нині не має потреби. 

Про це у коментарі ТСН заявив нардеп Михайло Цимбалюк

Так, з його слів, у працівників ТЦК буде багато кабінетної роботи, коли треба буде аналізувати всі отримані дані та розсилати повістки поштою.

«Уточнюю. ТЦК та СП сьогодні мають інший законний шлях щодо вручення повістки. Їм відомо адресу (військовозобов`язаного — Ред.) і вони згідно із законом та постановою Кабміну мають вручати повістки шляхом відправлення людям за місцем проживання. Поштою. Але чи будуть вони дотримуватися цього алгоритму – складне питання», — каже Михайло Цимбалюк.

Та додає: «Я ще виходив з того, що, спілкуючись з військовим керівництвом, сьогодні в навчальних центрах є достатньо мобілізованих. Необхідності вручати повістки на вулицях – такого немає. Більше того, повістки будуть друкуватися централізовано. Як може представник ТЦК вручати на вулиці друковану повістку? Він же не знає прізвища та імені того, кого він зустріне. Я виходив саме з цієї логіки. Але час покаже».

Резюмуючи, Цимбалюк зазначає: «Якщо буде по-іншому, то ми тоді будемо звертатись до Кабміну, до міністерства оборони за роз`ясненнями. Сьогодні юридично це буде неправильно, якщо вони це будуть робити на вулицях. Сьогодні такої необхідності немає. Є інший алгоритм, але рейди можуть бути спрямовані на виявлення тих, хто не став на облік, хто не оновив дані. Це інша історія. Але ж вони їм не можуть вручати повістки, бо повістки мають бути надруковані централізовано на конкретні прізвища. ТЦК та СП сьогодні має масу роботу в кабінетах щодо аналізу тієї інформації, яку вони отримали через "Резерв+", через інші ресурси. Це все треба опрацювати. Це моя думка».

Зі свого боку, працівники обласних ТЦК розповіли, що найближчим часом оповіщення на вулицях та в громадських місцях скасовуватись не буде.

«Таких перспектив немає, принаймні, поки що. Вручення повістки на вулицях та в громадських місцях дозволено законом», — розповіли нам в ТЦК.

Крім того, як відомо, зараз на вулицях та в громадських місцях столиці та в інших населених пунктах представники ТЦК активно здійснюють оповіщення.

Читайте також: 

Можливо зацікавить