Мобілізація в Україні: що робити, якщо облікові дані до 16 липня не оновлені

Мобілізація в Україні: що робити, якщо облікові дані до 16 липня не оновлені

Після 16 липня військовозобов'язані чоловіки та деякі категорії жінок все ще зможуть оновити свої дані. Однак, лише за наявності поважних причин, чому не зробили це раніше. Йдеться про стан здоров'я та деякі окремі ситуації. 

Про це в етері Суспільне Студія повідомив народний депутат Михайло Цимбалюк.

«Причин, чому вчасно не оновив дані, не багато. Найперше, це через стан здоров’я. Інші випадки, це окремі ситуації, які співробітники ТЦК та СП зважено розглядатимуть. Хоча згідно з юридичними нормами усі ті, хто до 16 липня дані не оновив, мають нести адміністративну відповідальність», - акцентував депутат.

За його словами, якщо військовозобов’язаний не оновив свої дані й ігнорує повістки, то ТЦК та СП накладає штраф та скеровує протокол до суду. Після цього поліція має з’ясувати місцеперебування порушника й навіть може оголосити його у розшук.

У разі повторної неявки у ТЦК та СП і, якщо сума штрафу перевищуватиме 160 000, майно військовозобов’язаного можуть арештувати. Це стосується й тих, хто перебуває за кордоном і не оновив дані.

«Це дуже складна процедура. Такої судової практики не існує. Тому кабмін змушений буде реагувати по ходу й вносити зміни в підзаконні акти, щоб систематизувати це», - розповів Михайло Цимбалюк.

Читайте також: 

Можливо зацікавить