Мобілізація в Україні: чоловіка без кисті хочуть відправити на фронт

Мобілізація в Україні: чоловіка без кисті хочуть відправити на фронт

Український блогер Павло Поламарчук розповів про чоловіка з Шостки Олександра Денисенка. Він не має кисті, але попри це його можуть відправити на фронт.

Про це блогер повідомляє у на своїй сторінці у фейсбуці

Він розповів, що хлопець з дитинства є інвалідом по зору і має актуальні документи про інвалідність другої групи, які у перший же візит надав ТЦК і СП. Поламарчук зазначив, що згідно з українським законодавством, йому повинні надати відстрочку і не мобілізувати.

«Але Сумський обласний ТЦК та СП по повному беспредєлу не взяв до уваги документи про інвалідність, та тиском та введенням в оману відправив Олександра на ВЛК», - зазначив блогер і додав, що там Олександра лікарі визнали обмежено придатним.

Чоловіка запевняли, що в нього в армії буде легка робота.

«Воєнкоми йому сказали що» ми не будемо дивитися на твої довідки, вони зараз нічого не означають «і» підеш в армію і в тебе буде легка робота«... Друзі, це ад», - поділився  Поламарчук.

Поламарчук зазначив, що навколо в тій же Шостці - «тисячі блатних синків і з двома кистями, і з двома очима», але вони «заброньовані», «непридатні» та «інваліди» і не будуть мобілізовані.

 

«Тому, що 5-7 тисяч доларів або зв'язки кумів та сватів вирішують. А реальний стан здоров'я - ні. Тому він - як жертва на заклання, без жодної надії на справедливість. Інвалід 2 групи з дитинства, особа з інвалідністю, без кисті (анатомічна кукса) і з анатомічним пошкодженням ока, із генетичними вадами, із усією реальною документацією, внесеною в бази МСЕК та реєстри - всупереч абзацу четвертому 23 статті Закону про мобілізацію і мобілізаційну підготовку, замість надання ЗАКОННОЇ відстрочки - буде мобілізований», - додав Поламарчук.

Блогер повідомив, що наразі історія набула розголосу. Тож тепер є шанс відновити справедливість.

Мобілізація в Україні: чоловіка без кисті хочуть відправити на фронт

Читайте також:

Можливо зацікавить