Мобілізація в Україні: футболісти отримали бронь від призову

Мобілізація

Міністерство молоді та спорту України надало Українській асоціації футболу (УАФ), а також футбольним клубам «Кривбас», «Дніпро-1», «Динамо Київ», «Оболонь», «Шахтар» статут критично важливих для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період у 2023-2024 роках. Таким чином, футболісти тепер матимуть бронь від мобілізації.  

Про це повідомляє Interfax з посиланням на наказ міністерства. 

Зокрема, згідно з наказами Мінспорту, встановлено, що ТОВ «Футбольний клуб «Кривбас», ТОВ «Спортивний клуб «Дніпро-1», ТОВ «Футбольний клуб «Динамо Київ», ТОВ «Футбольний клуб «Оболонь», ПрАТ «Футбольний клуб «Шахтар» (Донецьк)», а також громадська спілка «Українська асоціація футболу» відповідають критеріям і є критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період.

Також такий статус надано або підтверджено: благодійному товариству «Шахтар Сошіал», ТОВ «Шахтар-сервіс», громадським організаціям Київської міської, Одеської, Миколаївської, Львівської, Вінницької обласним організаціям Фізкультурно-спортивного товариства «Динамо», Фізкультурно-спортивному товариству «Динамо» і низці інших підприємств та організацій у сфері відання міністерства.

Як повідомлялося, станом на лютий у Мінспорту повідомляли, що у відповідній сфері відомство визначило критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період 36 підприємств, установ та організацій.

Відповідно до закону «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію», бронюванню підлягають військовозобов'язані, які працюють на підприємствах, в установах та організаціях, що є критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період. Водночас порядок бронювання під час дії воєнного стану визначає, що кількість військовозобов'язаних, які підлягають бронюванню, має становити 50% від кількості військовозобов'язаних підприємства, установи та організації.

У грудні 2023 року президент Національного олімпійського комітету (НОК) Вадим Гутцайт заявив, що частина українських спортсменів і тренерів заброньовані, але бронювати від мобілізації всіх спортсменів немає можливості.

Читайте також:

Можливо зацікавить