Мобілізація в Україні: що буде, якщо проігнорувати отриману повістку

Мобілізація в Україні

У разі неявки в Територіальний центр комплектування та соціальної підтримки за повісткою людині загрожує адміністративна відповідальність та покарання у виді штрафу розміром від 3,4 до 5,1 тисячі гривень.

Про це розповів керівник Кременчуцького районного ТЦК та СП Мирослав Волков в інтерв’ю виданню Telegraf.

«Відповідальність визначена законом. Отримати повістку, яка передбачає прибуття до ТЦК з метою уточнення військово-облікових даних, можуть усі військовозобов’язані, які й без повістки повинні самі прибути до РТЦК та уточнити свої дані. Про це наголошується вже не перший рік», - сказав він. 

Крім того, якщо військовозобов’язаний після отримання повістки, не прибуває до районного ТЦК, його дані передаються до Нацполіції для проведення розшуку.

 «І після розшуку він буде доставлений до РТЦК, де на нього складуть адмінпротокол по ст. 210 ч. 2. Після цього він сплатить штраф і все одно буде уточнювати свої облікові дані. А якщо є необхідність, тобто пройшли строки, то буде направлений на проходження військово-лікарської комісії (ВЛК)», - додав представник ТЦК.

За словами Волкова, якщо громадянина визнають придатним до проходження військової служби, то надалі з ним будуть працювати фахівці групи морально-психологічного забезпечення.

«Вони виявлять його морально-ділові якості, і якщо військовозобов’язаний підходить за усіма параметрами, тільки тоді приймається рішення щодо його призову у ЗСУ», - підсумував він.

Читайте також: 

Можливо зацікавить