«Моя сім'я була замучена Бандерою»: уродженець Волині пробився на Євро-2024 із збірною Польщі

Євро-2024 Польща Уельс

У вівторок, 26 березня, збірна Польщі по пенальті перемогла Уельс у фіналі плей-оф відбору на Євро-2024. Волинянин Тарас Романчук майже весь поєдинок провів на лаві для запасних.

Основний час гри завершився з рахунком 0:0. Оскільки команди не змогли визначити кращого в овертаймах, то гра перейшла в серію пенальті. 

У підсумку Польща перемогла Уельс.  Роберт Левандовські, Стефан Шиманські, Павел Франковські, Нікола Залевські та Кшиштоa Пйонтек реалізували свої 11-метрові.

«Червоно-білі» останніми вийшли на Євро-2024, де зіграють в одній групі з Францією, Нідерландами та Австрією.

Уродженець Ковеля Тарас Романчук вийшов на поле на 106-й хвилині матчу, замінивши на полі Якуба Пьотровскі. Проте результативними діями він не відзначився. Пробивати 11-метровий в серії післяматчевих пенальті волинянину не довірили.

У 2019 році під час матчу з «Віслою» у Романчука відбувся конфлікт з польським гравцем Домініком Фурманом. Той назвав Тараса «бандерівцем».

«Ми боремося проти дискримінації, а він кидає слова про Бандеру. Було важко контролювати емоції. Моя сім'я теж була замучена Бандерою, а він мені таке говорить. Це неповага. Сьогодні я останній раз подав йому руку. Більше не буду», - сказав після матчу Романчук.

Нагадаємо, збірна України у матчі фіналу плей-оф відбору на Євро-2024 з рахунком 2:1 перемогла команду Ісландії. та отримла путівку до фінального турніру Євро-2024.

Читайте також:

Можливо зацікавить