Можуть піти на західні області: екскомандир Азову прогнозує другий великий наступ росіян

Можуть піти на західні області: екскомандир Азову прогнозує другий великий наступ росіян

Екскомандир полку Азов Максим Жорін назвав три можливі напрямки другого великого наступу росіян, який, на його думку, має відбутись.

Таку думку він висловив виданню NV.

«Я впевнений в тому, що він буде. І він буде за рахунок тих підрозділів, які вони зараз зібрали з мобілізованих. Поки ми сміялися з відосиків, де вони п’яні валяються, б’ються, щось з ними відбувається, відбувалася підготовка цих мобілізованих, формування з них нових підрозділів, озброєння», - сказав Жорін.

Він зазначив, що з мобілізованих росіян не вийде сформувати «якісь надпрофесійні підрозділи», однак їх буде дуже багато.

«Я впевнений, що мобілізували набагато більше, ніж 300 тисяч. Їх все ж озброять, їх все ж посадять на техніку. І саме за рахунок цих підрозділів спробують зробити другу хвилю наступу, під час якої, скоріше за все, вони спробують збільшити лінію фронту, обравши один з напрямків, за яким наступати — або Харківська область, або Київська область, або навіть західні області», - вважає екскомандир полку Азов.

На думку Жоріна, росіяни поки що не обрали на якому напрямку наступати, «проте ми розуміємо, що такі сценарії є, українська армія готується до будь-якого з них».

«Треба розуміти, що це буде непростий час, він нас попереду чекає. І це буде величезна проблема. І всі ці мобілізовані ще багато біди принесуть на нашу землю», - додав він.

Раніше про плани Росії здійснити нову масштабну атаку на Україну у 2023 році заявляли президент України Володимир Зеленський, головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний та міністр оборони України Олексій Резніков.

За словами Залужного, Росія може піти в новий наступ в лютому, «у кращому випадку у березні, у гіршому — наприкінці січня». За його словами, це може статися не на Донбасі, а в напрямку Києва з боку Білорусі. Також Залужний не виключає атаки на південному напрямку.

Резніков говорив, що росіяни можуть знову атакувати вже в лютому. Він сказав, що друга частина мобілізованих, приблизно 150 тисяч осіб, розпочала свої тренувальні курси у різних таборах - для підготовки потрібно не менше трьох місяців.

Можливо зацікавить

війна сирота
відео

У окопі прощався з життям і писав заповіт: слова 20-річного захисника-сироти з Волині цитував Зеленський

війна загибель

Троє дітей втратили батька: на Донеччині загинув Герой з Волині Микола Гінайло

військовий загинув

Скорботна звістка з фронту: на війні загинув Герой з Волині Леонід Залевський

допомога ЗСУ
відео
фото

«Син жертвує життям. Мама жертвує після його смерті»: мати Героя з Волині передала 600 тисяч гривень на ЗСУ

Поховання військових
відео
фото

Два прощання в один день: у Луцьку в останню дорогу провели полеглих воїнів - Євгенія Поліщука та Юрія Сілюка

Поховання військового
відео

Скорботний кінець квітня: на Волині попрощались із Героєм Сергієм Омельчуком

втрати війна

Без батька залишилося двоє дітей: обірвалося життя Героя з Волині Ігоря Стецюка

Луцьк війна

У громаді дві втрати в один день: поблизу Луцька попрощаються з Героєм Володимиром Безсоновим

Монатік Луцьк

Monatik завітав до Луцька: що відомо