На будівництво треба 10 мільйонів: коледж на Волині досі не має укриття

На будівництво треба 10 мільйонів: коледж на Волині досі не має укриття

Нововолинський електромеханічний фаховий коледж потребує будівництва укриття, оскільки в закладі навіть немає підвальних приміщень, які можна було б використовувати для цих потреб.

Про це стало відомо під час бюджетних слухань у Волинській облраді у вівторок, 28 листопада.

Як розповів директор коледжу Олександр Танасієнко, критична потреба закладу - будівництво укриття. 

«Якщо мої колеги розповідали, що потребують ремонту укриттів, то в нас вони взагалі відсутні, у нас немає навіть підвальних приміщень», - каже він.

З його слів, коледж наразі уклав договір з дошкільною установою, яка розташована поруч і ще з одним підприємцем. 

«Ми просили про виділення коштів в міської влади і вони нам зробили укриття на 100 квадратних метрів. Є ще друге укриття - магазин підвального типу, власниця - наша випускниця - дозволила студентам перебувати на період тривог. Але наразі з 250 квадратних метрів ми маємо можливість використовувати лише 120, бо інша частина здається в оренду. Якщо з різних причин ми не зможемо використовувати ці два укриття, то в нас взагалі не буде ніяких», - зауважив Олександр Танасієнко.

Загалом в коледжі - близько 600 учнів та працівників, чиє безпечне перебування треба організувати. Зі слів директора, коледж вів перемовини з фахівцями підприємства «Волиньпроект» щодо вивчення можливості збудувати укриття. 

Територія коледжу дозволяє звести укриття хоча б на 120-130 місць. Але лише проєктно-кошторисна документація вартуватиме 400 тисяч гривень. Саме ж будівництво коштуватиме до 10 мільйонів. До слова, наразі регіони очікують на субвенцію з держбюджету на будівництво укриттів для закладів освіти, проте у випадку коледжу, аби претендувати на ці фінанси, треба мати ПКД.

Читайте також:

Можливо зацікавить