На кожен смак та гаманець: ТОП-5 місць для відпочинку на природі неподалік Луцька

Відпочинок на природі

Весна - чудова пора для відпочинку, коли природа оживає. Поблизу Луцька є чимало місць, де можна насолодитися весняною атмосферою на вихідних. Журналісти ВСН склали власний топ таких місць відпочинку, що функціонують у час військового стану.

«Богушівка»

Розташування: за 7 кілометрів від Луцька, близько 15-20 хвилин по трасі Луцьк-Володимир-Волинський в однойменному селі. Доїхати можна на автобусі №181 “Луцьк-Богушівка”.

Про базу відпочинку: це прекрасне місце розташоване на галявині з чистим ставком, у якому є невеликий півострів, до якого веде міст. На території є лазня, де ви зможете попаритись у чудовій компанії. У приміщенні є великий стіл з посадкою 20 осіб, телевізор, душ. Варто піднятись сходами і перед вами дві комфортабельні кімнати з ліжком та необхідними меблями. Також відпочити можна у великих та малих альтанках на воді або в альтанках закритого типу, є туалет. До альтанок окремо замовляють мангал, в’язку дров. Для дітей є спеціально облаштований майданчик.

Орієнтовні ціни: альтанки - 300-400 грн у вихідні дні, дрова - 40 грн в’язка.

«У Руслана»

Розташування:  село Сирники, куди можна доїхати із залвокзалу маршруткою «Луцьк-Рокині» або маршруткою «Луцьк-Рожище». Відстань від Луцька - близько 9 км. 

Про базу відпочинку: доволі гостинна місцина, якою займається батько Руслан та його син Ігор, які з радістю запрошують відвідувачів до приємного відпочинку на природі біля ставка. Можна взяти в оренду малі та великі альтанки, при чому одна з них знаходиться прямо на воді, що дозволить милуватись прекрасними краєвидами водної гладі. Особливістю саме цього місця є мінімальне осучаснення території, тому інші альтанки розташовані прямо посеред лісу під деревами, що дозволяє отримати максимум задоволення від відпочинку на свіжому повітрі.

Орієнтовні ціни: альтанка на 8 персон біля водойми - 200 грн, інші альтанки - 250 грн. У вартість включена також оренда мангалів. В’язку дров можна придбати всього за 50 грн. 

«Водойма ЕНКО»

Розташування: між селами Гаразда та Воротнів, куди треба їхати безпосередньо через село Гаразджу, далі потрібно проїхати міст і повернути в бік лісу. Є вказівки. При вході сидить охоронець, який вкаже ваш подальший маршрут.

Про базу відпочинку: на території приватного акціонерного товариства “ЕНКО” є всі умови для вашого відпочинку: великі столики на різні компанії, альтанки та мангали. На території чисто, адже тут регулярно прибирають та відвідувачів слідкують за чистотою. Порибалити не вдасться, адже вилов риби тут заборонений. Зате тут доволі комфортний захід у воду, тому можна провести відпочинок активно, досхочу накупавшись.

Орієнтовні ціни: якщо заїхати машиною, це буде коштувати 50 грн, велика альтанка - 300 грн. Менша альтанка до 6 персон - 200 грн.

«Жабка»

Розташування: село Жабка, Ківерцівський район. Доїхати можна власним транспортом або маршрутками №103 та №107.

Про базу відпочинку: на великій території знаходиться багаторічна зона, де кожного року влітку відпочиває багато місцевих жителів та гостей Волинської області. Можна попередньо замовити домашню українську кухню по телефону і домовитись про оренду альтанок для різних за величиною компаній. Крім того, є великі банкетки. У вартість входить мангал, дрова та скатертина. Альтанки є відкритого та закритого типу з освітленням.

Орієнтовні ціни: альтанка на 15 осіб - 350 грн, на 20 осіб - 400 грн, на велику компанію - 450 грн.

«Народний музей історії сільського господарства Волині»

Розташування: село Рокині Луцького району. Курсує автобус із Луцька. У будні перший маршрут із Луцька о 7:10, останній із Рокині - о 20:05. У вихідні - перший із Луцька о 7:35, останній із Рокині - о 20:25.

Про базу відпочинку: прекрасне місце, де крім відпочинку на природі можна відвідати цікавий музей просто неба. Поблизу є озеро, яке придатне для купання, є облаштований пляж. Також пропонують катання на конях, є поле для футболку. Із цікавих послуг вам запропонують оренду справжнього куреня. Можна замовити також страви української кухні на місці або приготувати щось власноруч скориставшись мангалом для шашликів. Є великі та малі альтанки.

Орієнтовні ціни: вхід на територію музею - 20-25 грн, оренда альтанки - 150 грн для малої компанії та 200 грн для великої. Користування мангалом - від 20 грн. В’язка дров - 40 грн.

Читайте також:

 

Можливо зацікавить