На Волинь переїхали та запрацювали майже 30 підприємств, найбільше – з Харківщини

На Волинь переїхали та запрацювали майже 30 підприємств, найбільше – з Харківщини

За час повномасштабного російського вторгнення біля 30-ти підприємств уже фактично завершили переїзд та розпочали свою роботу у Волинській області. Деякі з них ще завершують налаштування виробництва, інші уже повноцінно працюють, підсилюючи економіку регіону та навіть налагодили експортну діяльність. 

Про релоковані підприємства з інших регіонів, інвестиційні можливості та виробничі потужності області розповів заступник начальника управління економічного розвитку, інвестицій, туризму та курортів Андрій Ткачук, – інформують на сайті Волинської ОДА.

«Найбільше релокувалося у наш регіон із Харківської області. Для багатьох підприємств харківських, особливо для невеликих, це зробити було непросто, але жоден з них не пожалкував про такий вибір», – відзначає заступник начальника управління – начальник відділу економічного розвитку управління економічного розвитку, інвестицій, туризму та курортів Андрій Ткачук.

Другий за кількістю регіон, з якого релокувались на Волинь – це Донецька область.

«У нас є підприємства з Краматорська, зі Слов’янська, в нас є підприємства із Маріуполя, які знайшли на Волині свою локацію. Також є представники бізнесу із Дніпропетровської, Запорізької, Київської областей», – розповів фахівець. 

Щодо галузевого спрямування, то Волинська область прийняла підприємства із переробки твердих побутових відходів, машинобудування, мікробізнеси текстильного напрямку, поліграфічного, друкарського, олійного виробництва, агрогосподарників, ІТ та консультаційний бізнес.

З переваг, які надає релокованим підприємствам Волинь – можливість безкоштовного відповідального зберігання обладнання, промзони індустріальних парків області (зокрема у Нововолинську, Ковелі, Володимирі), експорт продукції до країн ЄС завдяки своєму географічному розташуванню та логістиці.

Станом на сьогодні, релокований бізнес на Волині активно включається не лише у реабілітацію свого виробництва, а й ефективно інтегрується у життя області. Йдеться про співпрацю із місцевою бізнес-спільнотою, працевлаштування внутрішньо переміщених осіб, реалізацію спільних проєктів.

«Ми повинні використати усі можливості, щоб наш регіон отримав імпульс для розвитку. Ми живемо у час викликів, але Волинь має усі складові для хорошого бізнес-клімату та розвитку підприємств. Тож ми зобов’язані на державному рівні кожен виклик перетворити у можливість», – наголосив Андрій Ткачук.

Читайте також:

Можливо зацікавить

нагорода війна

Захисника з Волині нагородили нагрудним почесною відзнакою Міністерства оборони

Євробачення

Відомий артист з Волині Yaktak виступить на «Євробаченні»: що відомо

ДТП Польща Україна

Переховувався за кордоном: як покарали волинянина за п'яну ДТП

війна загибель

Війна забрала життя двох рідних братів: історія родини з Волині

поховання військового

Дві втрати в громаді за тиждень: на Волині попрощаються із Героєм Леонідом Ковальчуком

футбол побиття

Скандал на Волині: вболівальник під час матчу побив футболіста

На щиті Волинь
відео

Дві втрати в одній громаді: на Волині «на щиті» зустріли Героїв Михайла Мельницького та Тараса Миронова

журналістка війна

Чоловік зараз захищає Україну: на Волині прощатимуться із журналісткою-Героїнею Аллою Пушкарчук. Оновлено

Війна в Україні

Загинув на полі бою під час евакуації пораненого: захиснику з Волині просять присвоїти державну нагороду