На Волині чоловік, який вбив рідного брата та напав на поліцейського, досі не отримав покарання

На Волині чоловік, який вбив рідного брата та напав на поліцейського, досі не отримав покарання

6 лютого 2021 року в селі Грибовиця Нововолинської громади трапилась бійка з різаниною. Нападник почав завдавати удари ножем своєму братові, дружині, а також правоохоронцеві, який прибув на виклик.

Як стало відомо БУГу, винний досі перебуває під домашнім арештом.

Про подію новий керівник поліції Іванич Тарас Слюсарук. Саме він був тим правоохоронцем, який кілька років тому отримав ножові поранення під час виклику. Того вечора поліцейський, захищаючи інших людей і напарницю, правомірно застосував зброю щодо нападника: нині за цим випадком проходять навчання в закладах вищої освіти системи МВС.

Підозрюваний досі перебуває під домашнім арештом, суди затягують. Як розповів правоохоронець Тарас Слюсарук, обвинуваченому знову змінили захисника.

«Я дав свої свідчення і написав заяву, щоб проводили судові слухання без моєї участі й зазначив, що підтримую сторону обвинувачення. Претензії маю, як безпосередній учасник тих подій, і моральні і, будь-які інші. Бо тоді на моєму місці міг бути будь-хто. І навіть, якщо і я, то я міг би й не вижити. Як не вижив його рідний брат», – зазначив поліцейський.

Зловмисник двічі вдарив ножем у груди правоохоронця, який змушений був після цього застосувати зброю. Під час цього виклику Тарас Слюсарук отримав різані рани грудної клітки в районі серця, великого пальця руки, стегна правої ноги й тривалий час лікувався.

«Я вважаю, що ця людина має понести покарання. Суди тривають, але чомусь все затягується. Обвинувачений наразі під домашнім арештом. Під варту його не взяли, бо в нього були проникаючі поранення. І по стану здоров’я його не могли тримати у в’язниці. Але зараз він вже одужав і добре виглядає», – додав Тарас Слюсарук.

Стаття, яка інкримінується нападнику, не передбачає домашнього арешту.

Що трапилось?

6 лютого 2021 року у селі Грибовиця Нововолинської громади трапилася бійка з різаниною, під час якої напали й на поліцейських, що прибули на виклик.

Прибувши за адресою, співробітники поліції побачили, що один з учасників бійки тримає у руках ножі. На законні вимоги поліцейських припинити протиправні дії, чоловік не реагував, натомість почав завдавати удари ножами своєму братові та дружині. Також чоловік накинувся з ножами на поліцейських.

Відповідно до ст. 46 Закону України «Про поліцію» правоохоронець застосував табельну вогнепальну зброю. Внаслідок інциденту обох учасників бійки та дружину брата госпіталізували, поліцейський отримав ножові поранення.

Згодом стало відомо, що рідний брат нападника помер у лікарні від отриманих травм.

Після події, під варту чоловіка не взяли, адже по стану здоров’я його не могли тримати у в’язниці – мав проникаючі поранення. Обвинувачений досі перебуває під домашнім арештом, а справу, яку розглядають у Горохівському суді, чомусь затягують.

Читайте також:

Можливо зацікавить