На Волині керівник торговельної компанії заборгував державі понад 4 млн грн податків

На Волині керівник торговельної компанії заборгував державі понад 4 млн грн податків

Детективи Територіального управління БЕБ Волині забезпечили відшкодування близько 4,6 млн грн завданих державному бюджету збитків. 

Слідством встановлено, що директор місцевого товариства ухилився від сплати податку у значному розмірі, - повідомили у пресслужбі відомства.

Зокрема у 2023 році підприємство отримало понад 25 млн грн доходу від реалізації товарів. Однак директор не відобразив отримані кошти у фінансовій звітності підприємства. Як наслідок, підприємство не сплатило близько 4,6 млн грн податку на прибуток. 

Під час досудового розслідування чоловік визнав неправомірність своїх дій та добровільно сплатив кошти до бюджету у повному обсязі. 

Детективи Бюро повідомили про підозру директору товариства за ч. 1 ст. 212 Кримінального кодексу України (ухилення від сплати податків). Наразі справу скеровано до суду з клопотанням про звільнення від кримінальної відповідальності у зв’язку із повним відшкодуванням збитків.

Досудове розслідування було розпочато на підставі аналітичного продукту, складеного фахівцями Територіального управління БЕБ у Волинській області.

Оперативний супровід здійснювали працівники Управління детективів із стратегічного захисту економіки. Процесуальне керівництво – прокурори Волинської обласної прокуратури.

Читайте також:

Можливо зацікавить