На Волині масово хворіють діти на ГРВІ

На Волині масово хворіють діти на ГРВІ

На Волині 70% хворих на ГРВІ – діти до 17 років. Півсотні волинян нині госпіталізовані. 

Про це повідомила під час брифінгу генеральний директор Волинського обласного центру контролю та профілактики хвороб Наталія Янко у четвер, 12 жовтня. 

Вона зауважила, що з початку жовтня фахівці фіксують зростання хворих на гострі респіраторні хвороби, що традиційно для осінньо-зимового періоду. 

«За останній тиждень зафіксовано понад 3700 випадків захворювання на ГРВІ, у тому числі 83 випадки захворювання на COVID-19. 70% тих, хто захворів – діти до 17 років. В закладах охорони здоров’я госпіталізовані 54 особи з діагнозом ГРВІ, у тому числі 35 - з діагнозом COVID-19», - повідомила вона.

До слова, у минулому сезоні на грип і ГРВІ перехворіло понад 145 тисяч волинян, це більш як 14% населення області. Наталія Янко нагадала, що найефективніший засіб для профілактики грипу – вакцинація.

Як розповіла Суспільному сімейна лікарка Ольга Коляда, через погіршення здоров'я у Луцький центр первинної медико-санітарної допомоги щодня звертаються орієнтовно 600 пацієнтів. Кількість хворих на застудні захворювання зростає. 

Зі слів медички, якщо у вересні з ГРВІ та грипом реєстрували від п'яти до восьми звернень, то на початку жовтня їхня кількість збільшилася орієнтовно у 8–10 разів.

«В більшості ми ставимо гостре респіраторне вірусне захворювання. В людей є скарги на підвищення температури, кашель, нежить, болі в горлі, недомагання, загальну слабкість, біль у м’язах, пітливість. У кожної людини різні симптоми виражені по-різному», — сказала Ольга Коляда.

Випадків коронавірусної хвороби в жовтні в Луцькому центрі первинної медико-санітарної допомоги не зафіксували. 

Читайте також: 

  • На Волині 9 тисяч дітей пропустили щеплення від кору
  • «Дитина переставала дихати й потрібна була киснева підтримка», - волинська лікарка про ускладнення кашлюка
  • На Волині від кашлюка померла двомісячна дитина

Можливо зацікавить